CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

23:59 PM

HORA BENIDORM

26ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La decisió s'ha abordat en l'última reunió celebrada a Benidorm i les propostes es presentaran en un pròxim trobe

El Consell Comarcal per la Igualtat aposta per llançar una campanya audiovisual conjunta contra la violència de gènere

11 juny 2024
El Consejo Comarcal por la Igualdad apuesta por lanzar una campaña audiovisual conjunta contra la violencia de género

El Consell Comarcal per la Igualtat de la Marina Baixa vol llançar una campanya d'audiovisual conjunta contra la violència de gènere. Així es va abordar en la reunió mensual de l'organisme celebrada ahir a Benidorm, i en la qual van participar les regidores de l'àrea i tècnics d'Igualtat dels Ajuntaments l'Alfàs del Pi, Altea, Benidorm, Callosa d'en Sarrià, Finestrat, la Nucia, Polop, la Vila Joiosa i la Mancomunitat de la Marina Baixa.

L'edil d'Igualtat, Ángela Zaragozí, ha explicat que "és fonamental conscienciar a la ciutadania sobre la realitat embolica a la violència de gènere i informar sobre les eines que les administracions públiques i els diferents organismes posen a la disposició de les víctimes i els seus entorns".

Després de l'experiència de la campanya sobre joguets no sexistes impulsada per Benidorm i a la qual el passat Nadal es van unir la resta de municipis de la comarca, "els municipis del Consell hem considerat molt interessant continuar realitzant accions de sensibilització conjuntes per a així ampliar el radi d'abast i ser molt més efectius".

Una vegada establides les bases per a este treball conjunt, en una pròxima reunió es presentaran les propostes per a esta campanya audiovisual de sensibilització.

Al final de la reunió d'ahir, Zaragozí va agrair l'assistència i participació de totes les assistents, així com el seu compromís per continuar treballant conjuntament per i per a la comarca amb l'objectiu d'aconseguir una societat igualitària i lliure de violència masclista.

Minut de silenci

L'Ajuntament de Benidorm ha guardat hui un minut de silenci com a mostra de repulsa i condemna cap als dos últims casos d'assassinats per violència masclista confirmats al nostre país i que han posat fi a la vida de dos dones de cinquanta-un i cinquanta-cinc anys i el fill d'una d'elles, de vint-i-sis. La concentració silenciosa ha tingut lloc a la porta de l'Ajuntament i ha estat encapçalada per la primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer, i l'edil d'Igualtat acompanyada de nombrosos membres de la Corporació municipal.

En el primer cas, ocorregut a la província de Barcelona, la víctima és una dona de cinquanta-un anys que estava desapareguda des del passat 19 d'abril. Pel que sembla, la dona va ser assassinada presumptament per la seua parella. Tenia dos fills menors d'edat fruit d'este matrimoni i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor, qui des del passat 11 de maig està a la presó preventiva com a sospitós de l'assassinat.

Pel que fa al segon crim confirmat en les últimes hores, el mateix es va produir en el municipi de Benaguasil, a la província de València. Es tracta d'una dona de cinquanta-cinc anys assassinada a tirs presumptament per la seua parella el passat 7 de juny.

L'home també va assassinar amb la mateixa escopeta al fill de la dona, un jove de vint-i-sis anys, abans de llevar-se la vida. Tampoc existien denúncies prèvies per violència.

Amb la confirmació d'estos casos, el nombre de dones assassinades per violència contra la dona a Espanya ascendix a catorze  enguany i a 1.258 des de 2003, quan es va iniciar l'estadística. El nombre de menors orfes per esta causa a Espanya ascendix a 13 en 2024 i a 446 des que va començar el registre l'any 2013.

La Regidoria d'Igualtat recorda que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera una vegada més que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils.

Este servici atén les 24 hores del dia i cada dia de l'any, en 52 idiomes.

Minuto de silencio en el Ayuntamiento de Benidorm.