CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

08:03 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament inicia la instal·lació de les noves lluminàries, incloses en la 1a fase del projecte d'Eficiència Energètica i que arribarà a més de la meitat de l'enllumenat de la ciutat

El Calvari estrena enllumenat, cofinançat amb fons europeus i que suposarà un estalvi energètic de fins al 79%

11 novembre 2021
Inicio proyecto IDAE Eficiencia Energética zona Centro

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat en el barri del Calvari la implantació del projecte d'Eficiència Energètica, finançat amb fons europeus, que arribarà a la meitat de l'enllumenat de la ciutat i que suposarà un estalvi energètic de fins al 79%. L'alcalde, Toni Pérez, ha informat que "este gran projecte, que ens permet avançar en sostenibilitat i en el compliment de l'Agenda 2030, permetrà renovar i actuar en més de la meitat de l'enllumenat de la ciutat i es dividix en tres fases, que es desenvoluparan fins a 2023".

Esta fase inicial "se centra en la zona Centre i s'ha iniciat en el barri del Calvari, al qual seguiran el Barri antic, el seu Eixample i els barris de Foietes-Colònia Madrid i Imalsa-Els Tolls". Toni Pérez ha indicat que "les noves lluminàries ferrandines, de tipus led i per tant més eficients, ja estan instal·lades als carrers Sant Roque i La Palma i en les pròximes setmanes arribaran a la resta de carrers del barri; un model que també s'emprarà en el Barri antic". Segons el calendari del projecte, la primera fase es completarà en un termini de sis mesos.

Toni Pérez ha recordat que el projecte global d'Eficiència Energètica, per al subministrament i instal·lació de lluminàries 'led' i la seua regulació i control, suposa una inversió de 6.014.578,57 euros, dels quals una mica més de 2 milions es destinaran a esta primera fase, adjudicada a SICE. Una inversió que es finança al 50% per l'Ajuntament i per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE), que ha concedit a Benidorm una subvenció per al desenvolupament del projecte de 3.007.289,28 euros procedents de fons europeus.

El projecte preveu actuar en 7.808 punts de llum dels 14.343 que hi ha en el municipi, el 54,44% de l'enllumenat municipal, i arribar a tots els barris. A la vista d'estes xifres, l'alcalde ha recalcat que "es tracta del projecte d'enllumenat i energia més important en la història de la ciutat, comparativament, pel nombre de punts de llum i intervencions que es realitzaran".

En esta primera fase, la de la zona Centre, s'actuarà sobre 2.517 punts de llum i 54 centres de comandament. Es renova així el 73,81% dels 3.410 punts de llum de la zona, reduint-se la potència instal·lada de 441,20 kW a 119,53 kW. Una reducció que "implicarà un benefici econòmic i social i indubtablement mediambiental, ja que es minoraran de manera exponencial les emissions de CO₂".

Una vegada completada la primera fase, en 2022 es faran els treballs previstos en la segona, amb una inversió estimada de 3,5 milions d'euros. La resta de la inversió, corresponent a la fase 3, s'executarà en 2023.

Detalls del projecte
Toni Pérez ha indicat que "les lluminàries que s'estan instal·lant ja "a més de ser molt més eficients que les actuals, estan dotades d'un sistema que permet encendre, apagar o regular el flux lluminós de manera individual o conjunta en funció dels diferents horaris nocturns i tipus de vies, ajustant-se per tant a les necessitats de la ciutat i la població".

L'alcalde ha precisat que en les successives fases del projecte s'actuarà en la primera línia de Llevant i Ponent, en l'Eixample de Llevant, Colònia Madrid, Barri antic, zona Centre, Calvari, La Cala, Els Tolls, Rincón del'Oix, els principals accessos a la ciutat, Salt de l'Aigua, Alfredo Corral, entorn de Via Parc, Finca Barrina, Mercasa, Ciutat Esportiva Guillermo Amor i Parc de l'Aigüera, entre altres.

"Amb projectes com este –ha aprofundit– continuem apostant per la implantació de tots els avanços tecnològics que ens permeten ser cada dia més eficients i més respectuosos amb l'entorn, reduint les emissions de CO₂, en 2.422,78 tones anuals, i avançant en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible". "Col·loquem a les persones i el seu benestar en el centre de l'acció política, desenvolupant actuacions i projectes que milloren la qualitat de vida de la ciutadania, tant residents com turistes", ha postil·lat.

Audios relacionados
Inicio proyecto IDAE Eficiencia Energética zona Centro Toni Pérez 01
Audio file
Audios relacionados
Inicio proyecto IDAE Eficiencia Energética zona Centro Toni Pérez 02
Audio file
Audios relacionados
Inicio proyecto IDAE Eficiencia Energética zona Centro Toni Pérez 03
Audio file