CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

22:37 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

N 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La ciutat va rebre 2,7 milions de viatgers, quasi un 4% més que en 2019

Benidorm tanca 2023 amb un increment de turistes de tots els mercats internacionals

25 gener 2024
Benidorm cierra 2023 con un incremento de turistas de todos los mercados internacionales

Benidorm va tancar l'any 2023 amb un increment del nombre de turistes en tots els mercats internacionals. Així es desprén de l'informe anual de Visit Benidorm que s'ha conegut coincidint amb la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que se celebra estos dies a Madrid i que ha analitzat hui l'alcalde, Toni Pérez. Concretament, la ciutat va rebre l'any passat a 2.766.366 viatgers, un 3,8% més que en 2019, "any previ a la pandèmia en el qual Benidorm, com moltes altres destinacions turístiques, va signar un registre pràcticament històric".

Segons les xifres aportades per l'alcalde, "Benidorm va rebre l'any passat un 5,2% més de turistes del Regne Unit que en 2019. I tot això, a pesar que en 2023 va haver-hi un 7% menys de seients en les connexions aèries entre el Regne Unit i l'aeroport d'Alacant-Elx que, d'altra banda, actualment és el primer en clients britànics a Espanya". Toni Pérez ha indicat que l'any passat 832.115 ciutadans britànics van triar Benidorm com a destinació de vacances, 41.239 més que en 2019.

La resta de mercats internacionals han registrat increments que van des del 3,2% de Bèlgica fins al 88,4% d'Itàlia, sent també molt representatiu l'augment dels viatgers procedents de Portugal, tercer mercat emissor, que ha aconseguit un 67,7% de creixement. L'alcalde ha precisat que "encara que òbviament, en termes absoluts de viatgers, estos mercats estan lluny de les xifres del Regne Unit, en conjunt suposen un número molt representatiu de visitants: 242.348".

Estes xifres de creixement, ha precisat Pérez, "són el resultat del treball intens i constant realitzat per Visit Benidorm en estos mercats emissors per a posicionar la destinació".

Pel que fa al mercat nacional, l'any 2023 s'ha saldat amb un lleu descens del nombre de viatgers, un 1,7% menys, "degut principalment al retard de la posada en marxa del programa del Imserso, una circumstància que fa escasses dates ja va apuntar la patronal hotelera Hosbec i que esperem que no torne a repetir-se en 2024".

Toni Pérez ha explicat que "malgrat eixe augment generalitzat del nombre de viatgers internacionals, Benidorm no escapa de la tendència que s'està constatant en la immensa majoria de destinacions: un cert descens de la duració de les vacances dels turistes que, òbviament, repercutix en el número de les pernoctacions".

Així, 2023 es va saldar amb 15.023.330 pernoctacions, un 5,9% menys que en 2019, pel fet que l'estada mitjana s'ha reduït als hotels al migdia, en una jornada en el cas dels apartaments turístics i en dos en els càmpings. D'esta manera, l'estada mitjana hotelera va ser de 4,8 dies per viatger; mentre que als apartaments i habitatges turístics es va situar en 5,6 dies i en 21 en els càmpings.

En termes d'ocupació, l'any passat els hotels van tancar en nivells similars als de 2019, amb un 80,4%, la qual cosa suposa un retrocés de 3,8 punts. La resta d'opcions d'allotjament, per part seua, van finalitzar 2023 pràcticament amb els mateixos resultats que fa quatre anys, si bé amb lleus millores. Així, els apartaments turístics van obtindre una ocupació mitjana del 73,4% –un 0,3% més–; i els càmpings i habitatges turístics el 90,5% –pujant ambdues un 0,2% respecte a 2019-.

La resta d'indicadors avaluats per Visit Benidorm tanquen en positiu. És el cas de l'ocupació, que només en la planta hotelera de Benidorm ha crescut quasi un 9% fins a aconseguir els 6.024 treballadors. També en la resta de modalitats d'allotjament ha crescut el nombre d'empleats.

Balanç favorable, a més, per a la mitjana del REVPAR, els ingressos per habitació hotelera disponible, que va ser de 70,8 euros, un 13,3% més. També ha experimentat un augment la tarifa mitjana per habitació, que l'any passat es va situar en 96 euros, un 21,3% més.

I dins dels paràmetres analitzats, l'alcalde ha destacat especialment el grau de satisfacció global sobre la destinació expressat pels turistes i que ha crescut 12 punts respecte a 2019 fins a obtenir un 78,9 sobre 100. L'apartat en el qual més ha crescut la satisfacció del client ha sigut respecte als hotels, que ha passat de 50,4 punts fa quatre anys a 63 en 2023. També ha augmentat, en 5 punts en este cas, la satisfacció pel clima, que ascendix fins a 89,9 punts; mentre que la sensació de seguretat i els productes de la destinació a penes han patit variacions.

Toni Pérez ha assegurat que "tots estos indicadors confirmen que el sector turístic continua sent generador d'ocupació i de riquesa i reafirmen la fortalesa de la destinació Benidorm, que s'ha reposat pràcticament per complet del revés que va suposar la pandèmia, que durant mesos va frenar l'activitat turística i que va tancar per primera vegada la planta hotelera de la nostra ciutat". "Benidorm –ha agregat– va ser referent en la gestió de la crisi sanitària i ho ha sigut també en la recuperació que l'ha seguida".

L'alcalde ha avançat que "els primers indicadors de 2024 també s'escriuen en positiu, ja que en estos moments el volum de reserves per a tot l'any, mes a mes, és superior al que teníem per a 2023 en estes mateixes dates". Toni Pérez ha assenyalat que "el punt de partida ens encamina cap a l'optimisme, però a Benidorm som molt conscients de la necessitat de fer un esforç sostingut en el temps perquè les previsions s'acaben confirmat".

"Tenim una destinació turística molt potent, amb un nivell de fidelització molt important i amb una oferta quasi inesgotable, ja que som una destinació multiproducte, alguna cosa que estan podent constatar diàriament els operadors i que també farà el públic que al llarg del cap de setmana visite l'estand de Benidorm en la Fira Internacional de Turisme de Madrid", ha conclòs.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 7 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 8 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 9 Leire Bilbao
Audio file
Corte voz 10 Leire Bilbao
Audio file
Corte voz 11 Leire Bilbao
Audio file
Corte voz 12 Leire Bilbao
Audio file