CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

02:31 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer, recull el guardó que reconeix les actuacions desenvolupades per a promoure la plena accessibilitat

Benidorm rep un premi com a destinació nacional més inclusiva en la primera edició dels 'Premis Fitur 4all'

25 gener 2024
Benidorm, premio destino inclusivo
Benidorm, premio destino inclusivo

La Fira Internacional de Turisme, FITUR 2024, en col·laboració amb Impulsa Igualtat, ha premiat a Benidorm com la destinació nacional més inclusiva en la primera edició dels 'Premis Fitur 4all', un guardó creat per a reconéixer els esforços de destinacions, empreses i institucions en el desenvolupament i la promoció de l'accessibilitat en el sector turístic i que naix "amb la vocació de donar visibilitat, agrair i encoratjar el compromís a avançar cap a un turisme inclusiu". La primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer, ha recollit este guardó en el marc de Fitur4all de mans de Fran Sardón, president de Impulsa Igualtat i Ángela Lozano, gerent comercial de Ifema.

Pellicer ha agraït "este reconeixement en la primera edició d'estos premis", i ha assegurat que el mateix "aferma la nostra aposta i treball per fer de Benidorm una destinació totalment accessible".
Benidorm ha sigut la ciutat guardonada en la categoria 'Destinació Nacional Inclusiu' amb una "proposta exemplar amb la qual aconseguix una realitat inclusiva palpable en el destí i en la cadena de valor del turista", tal com ha reconegut un jurat compost per compost per experts en els àmbits del turisme, l'accessibilitat i la inclusió. El jurat també ha valorat que, a través del Pla d'Accesibiliad Turística de Benidorm, el Consistori "ha elaborat un full de ruta que els consolida com un destí inclusiu i accessible".

Entre les accions que recull este Pla d'Accessibilitat Turística, que té com a objectiu convertir a la ciutat en un destí inclusiu, accessible i socialment responsable, garantint la igualtat d'oportunitats per a totes les persones, es troba la creació d'una guia de recursos turístics i experiències accessibles; o la guia d'hotels accessibles denominada 'Hoteles4all'. El document també recull un estudi del transport turístic de la ciutat; el desenvolupament d'un laboratori d'innovació social turístic amb jornades de formació i sensibilització; així com un plànol de la ciutat en braille per a persones amb problemes de visió, entre altres projectes.

Prèviament al lliurament de premis, Benidorm ha exposat alguna de les claus d'este Pla d'Accessibilitat Turística i ha relacionat diverses mesures, accions i projectes empresos per la ciutat per a aconseguir una destinació 100% inclusiva.

Ha sigut durant una taula redona de destinacions nacionals en Fitur 4all, en la qual des de Visit Benidorm s'ha recordat que la ciutat va ser pioner fa més de dos dècades en la implantació de punts de platges accessibles, per a facilitar el bany a persones amb problemes de mobilitat. Des de llavors, Benidorm ha continuat innovant i avançant en accessibilitat i inclusió, fins a fer d'ambdues un objectiu estratègic, sent a més un dels eixos de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI), en el qual la ciutat va ser la primera destinació certificat del món.

Fins a la data, més d'un centenar de recursos turístics públics i privats de Benidorm compten amb el segell 'Tur4all', que certifica la seua accessibilitat.

A més de Benidorm en la categoria de 'Destinació Nacional Inclusiva', esta primera edició dels 'Premis Fitur 4all' també ha reconegut a Colòmbia, Port Aventura World i la Xarxa Costa-riquenya de Turisme en les categories 'Destinació Internacional', 'Empresa Inclusiva' i 'Organització Inclusiva', respectivament.

Benidorm, premio destino inclusivo
Benidorm, premio destino inclusivo