CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

02:53 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La ciutat tanca la programació amb motiu del 25-N amb una marxa, promoguda per les Mestresses de casa amb el suport de la Regidoria d'Igualtat

Benidorm reclama el cessament de la violència cap a la dona i fa una crida per a combatre "junts" esta xacra

25 novembre 2022
Marcha violencia de género

Benidorm ha reclamat hui que "cessament la violència cap a la dona i els innocents fills" i ha fet una crida "a homes i dones de totes les edats perquè junts puguem combatre esta xacra". Dos missatges que, al costat del record a les víctimes de la violència de gènere, s'han sentit en el manifest que ha precedit a la marxa ciutadana organitzada amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

La marxa, promoguda per l'Associació de Mestresses de casa amb el suport de la Regidoria d'Igualtat, ha tancat este divendres la programació que al llarg de la setmana s'ha celebrat per a commemorar el 25 de novembre, i en ella han participat, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí; membres de la Corporació municipal i integrants de l'Associació d'Ames de casa i altres col·lectius locals.

A més de la crida a la unitat per a enfrontar la violència de gènere, en el manifest del 25-N s'ha incidit que "no podem permetre que ningú justifique els comportaments que conduïxen a la violència, que atempten contra la dona, xiquets/xiquetes i vulnera els drets humans en tota la seua extensió". I d'ací ve que s'haja advocat per "frenar esta vulneració en totes les modalitats existents des d'un xicotet insult per insignificant que semble, fins al més ràpid i virulent atac de les xarxes socials".

Després de la lectura del manifest i guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes mortals de violència de gènere d'este 2022 -38 dones i tres menors–, sota el lema 'Benidorm contra la violència de gènere', la marxa ha iniciat el seu recorregut des de la Plaça de S. M. els Reis d'Espanya fins a aconseguir l'estàtua de la Pau, en la intersecció de les avingudes Mediterrani. Allí, als peus de l'escultura signada per Juan de Ávalos, s'ha depositat una corona de llorer amb el nom de totes les dones que han sigut assassinades enguany a Espanya per les seues parelles o exparelles, així com el dels tres menors que també han sigut víctimes mortals d'aqueixa violència.