CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

21:13 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

N 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Més de 2.000 estudiants dels IES del Salt de l'Aigua formen cadenes humanes per a visibilitzar l'efemèride i proclamar la igualtat de gènere

Benidorm es bolca en la celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona

25 novembre 2022
Día Internacional Violencia de Género.

Un any més, Benidorm s'ha bolcat amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona. El matí d'este divendres, coincidint amb l'efemèride, més de 700 estudiants dels IES del Salt de l'Aigua –Pere Maria Orts i Bosch, Bernat de Sarrià, l'Almadrava i Beatriu Fajardo de Mendoza– han format en el complex escolar una gran cadena humana per a visibilitzar este Dia Internacional i proclamar la igualtat de gènere.

Una cadena humana a la qual s'han sumat la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, i membres de la Corporació municipal, i que prop d'altres 1.300 estudiants dels quatre IES han replicat a l'interior dels seus centres. Durant esta acció, l'alumnat ha exhibit missatges contra la violència de gènere i s'ha procedit a la lectura d'un manifest redactat per la comunitat educativa dels quatre centres escolars.

En este manifest, l'alumnat ha mostrat el seu "més contundent rebuig a la insuportable violència contra les dones", que és "conseqüència de la discriminació, la desigualtat, l'absència de prevenció i protecció necessàries per a combatre el que constituïx una greu violació dels drets humans".

Així mateix, després de recordar que enguany 36 dones han sigut assassinades a Espanya pels seus maltractadors, s'ha advocat per "frenar el masclisme" des de "l'empatia, la comprensió i igualtat".

A més d'este acte, organitzat pels centres escolars en coordinació amb la Regidoria d'Igualtat, al migdia s'ha desplegat una pancarta commemorativa del 25-N en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya, moment en el qual ha participat l'alcalde, Toni Pérez; l'edil d'Igualtat; membres de la Corporació i veïns.

Prèviament, en la Sala d'actes de la Casa del Fester ha acollit la xarrada col·loqui 'Violència de gènere: definició, origen i conseqüències', dirigida a associacions i persones interessades en esta matèria, a càrrec de José Vicente Vizcaya, promotor de l'àrea d'Igualtat de Benidorm.

La programació seguix esta vesprada amb la marxa reivindicativa organitzada de la mà de l'Associació d'Ames de casa de Benidorm i que es desenvoluparà a partir de les 18.00 hores des de la plaça de S. M. els Reis d'Espanya.

Exhibició de curtmetratges de Documóvil

També dins de la programació dissenyada per la Regidoria d'Igualtat durant tota la setmana amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, anit es va projectar en la Sala d'actes de l'Ajuntament una selecció de deu curtmetratges de les quatre edicions del projecte 'Documóvil', escrits, dirigits i gravats per alumnat dels centres de Secundària de Benidorm. Concretament, es van exhibir les obres que aborden el tema de la violència de gènere.