EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

00:52 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA
Torre de Morales

El lloc on ara ens trobem, al límit amb el municipi de Finestrat i que m coneixem com la Cala, ha format part del terme de Benidorm des del segle XV, encara que en els dos segles posteriors hi va haver innombrables plets entre llaurados i peixcadors dels municipis limítrofs d’esta zona.

Al dibuix apareix, entre la vila de Benidorm i la Vila Joiosa, el camí reial i l’heretat d’un tal Morales amb la torre que la identifica. Es tractava de Cristòfol Morales, veí de la Vila Joisa, les terres del qual van ser moneda de canvi a l’hora d’establir els límits de les tres poblacions (Benidorm, Finestrat i la Vila Joiosa). Finalment, el plet es va poder resoldre i esta propietat va quedar en mans de Benidorm i la zona més pròxima a la mar es va dividir entre Finestrat i la Vila Joiosa.

La torre és una construcció típica de defensa de la població en un lloc estratègic a la vora del camí reial, prop de la platja i d’aigua potable, en un moment històric amb atacs continuats de la pirateria. La inscripció que observem sobre una de les parets, Soler mando hazer esta tore el año 1777, sens dubte seria la d’un nou propietari que hi fera obra nova i es volguera adjudicar amb la inscripció la construcció de la torre l’any indicat; però la torre, com hem dit, està documentada anteriorment.