EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

02:24 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Ens trobem en un dels llocs més estimats dels benidormers, en ple cor de l’horta: l’ermita de Sant Antoni Abat, ubicada a la partida de Sanç, a uns 5 km del centre de la ciutat, cap a l’est. Hi ha un document que fixa l’existència d’este lloc en 1740, quan Tomàs Sanç, administrador de les terres de Beatriz Fajardo de Mendoza, baronessa de Polop, ordenà la construcció d’esta ermita per a poder donar servici religiós a la població que habitava esta zona de l’horta en nombroses cases de camp. Per això l’advocació a este sant pareix més que lògica a causa del caràcter rural del lloc.

Es tracta d’una construcció molt modesta que consta d’un espai rectangular porticat en la fatxada principal i d’un campanar. L’actual és de 1903.

L’ermita és un lloc molt especial i de gran rellevància social. En el Benidorm actual, tindre un espai com este on podem recordar les arrels, els orígens, es convertix, després de qualsevol celebració, en motiu de trobada de la ciutadania de Benidorm.

D’entre totes les festes que ací es celebren al llarg de l’any, destaquen per antiguitat les festes del Roser i les de Sant Antoni.

L’edificació adossada a l’ermita, la Casa del Llaurador, correspon al tipus d’arquitectura rural de la comarca de la Marina. A la part de darrere existia un característic riurau, com era habitual en esta zona i en quasi tota la província d’Alacant, on, fins a l’epidèmia de la filoxera de començament del segle XX, el cultiu intensiu de raïm monastrell i moscatell era molt important.