EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

14:59 PM

HORA BENIDORM

23ºC

Cel clar

NE 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Representants d'RTVE, Generalitat i Ajuntament de Benidorm, entre els quals es troba l'alcalde, coneixeran estos dies el muntatge i desenvolupament del certamen de Sanremo

Una delegació del Benidorm Fest explora en Sanremo possibles vies de col·laboració amb el festival italià

08 febrer 2024
Sanremo 2024.
Sanremo 2024.

A penes uns dies després de finalitzar la tercera edició del Benidorm Fest, una delegació del festival s'ha desplaçat a Sanremo per a conéixer com s'organitza i desenvolupa el certamen italià i explorar possibles vies de col·laboració entre tots dos esdeveniments musicals per a dotar-los encara de major repercussió. La delegació que s'ha desplaçat a Itàlia està formada per representants de les tres entitats organitzadores del Fest: RTVE, Generalitat Valenciana i Ajuntament de Benidorm. Per part de l'Ajuntament han viatjat l'alcalde, Toni Pérez, i l'edil de Festivals i Esdeveniments, Jesús Carrobles.

El 74é Festival de la Cançó de Sanremo s'està celebrant des d'este dimecres en el teatre Ariston de la localitat i del certamen eixirà el dissabte, dia 10, el representant d'Itàlia en Eurovisió.

Durant la jornada de hui, la delegació té previst visitar els bastidors del teatre Ariston, i posteriorment viure en directe la segona gala del certamen, en la qual actuaran 15 artistes. A més, mantindran reunions tècniques amb les persones responsables d'este esdeveniment, amb els qui s'analitzaran la possibilitat d'establir vies de col·laboració per a futures edicions.

La dinàmica de Sanremo és molt similar a la del Benidorm Fest, ja que a més de retransmetre's per televisió, el festival italià s'estructura en tres gales i el públic intervé en l'elecció del guanyador a través del televot. La cita italiana es pot seguir estos dies a través de la plataforma RTVE Play.

Cal recordar que 1,97 milions d'espectadors van seguir la retransmissió de la final del Benidorm Fest en TVE dissabte passat, amb una quota de pantalla de 16,6%. A més, la final d'esta edició, ha registrat un increment de 90.000 espectadors respecte a la final de 2023. El seu impacte s'ha estés a 25 països que van seguir la gala final a través de xarxes socials, on es van fer 187.932 mencions en X [aniga Twitter]. Este esdeveniment es fa gràcies a un acord de col·laboració entre la Generalitat Valenciana, a través de Turisme Comunitat Valenciana, i RTVE.