EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

09:17 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

"O posem en este moment tot el que tinguem al servici d'esta gran indústria que és el turisme, o estarem equivocant l'objectiu"

Toni Pérez, en l'Assemblea d'Hosbec i davant el secretari autonòmic de Turisme, reclama que els fons europeus reposicionen el turisme

19 juny 2020
Toni Pérez, en la Asamblea de Hosbec y ante el secretario autonómico de Turismo, reclama que los fondos europeos reposicionen el turismo

L'alcalde felicita la nova directiva, destaca la valentia i professionalitat de les decisions preses, i insistix en la necessitat d'un Pla Especial de protecció al turisme

Hosbec, la patronal hotelera i turística de la Comunitat Valenciana, ha celebrat este matí tres assemblees –Ordinària, Extraordinària estatutària i Extraordinària electoral– agrupant calendaris en processos que van truncar la irrupció de la pandèmia i el confinament i les fases del procés de desescalada assenyalats pel Govern.

Més de dos centenars d'associats de les tres províncies han participat telemàticament, amb assistència presencial a esta, entre altres, de l'alcalde de Benidorm i del secretari autonòmic de Turisme.

Al començament de la sessió, Toni Pérez s'ha dirigit als assembleistes destacant la labor de Hosbec i animant-los a perseverar en el seu treball que va qualificar de "valent i molt professional, sempre, però especialment a mitjan març passat, anticipant mesures abans fins i tot que es manifestaren les terribles conseqüències de la pandèmia".

Ha resultat reelegit l'actual president, Antonio Mayor, al capdavant d'una renovada Junta Directiva que conforme als canvis estatutaris contempla cinc vicepresidències i atén a les tres províncies, adequant el logotip d'identificació de l'associació i assenyalant la seua identitat hotelera i turística.

En el tancament de la sessió assembleària l'alcalde de Benidorm ha destacat "el treball intens" que va començar "fa noranta-sis dies" i "va marcar el nord" al sector i a les administracions en l'àmbit nacional i internacional. Va recordar Toni Pérez que ell "venia de prendre sens dubte la decisió més difícil que pres mai cap alcalde de Benidorm", tancar les platges, i "Hosbec, una vegada més, pujava el llistó del seu compromís amb la societat i decidia el tancament de la planta hotelera". Va recordar que va ser huit dies abans del fixat pel Govern d'Espanya el decidira. Vau anteposar la seguretat i la salut de tots a qualsevol altre interés" va indicar l'alcalde que "no hi ha cap decisió més difícil, per als qui formen part d'esta indústria de la felicitat, que haver de desallotjar i tancar, però aqueixa és la millor mostra dels vostres principis i conviccions".

Va felicitar Toni Pérez a tot l'equip i els va animar a atendre amb "convicció i voluntat" el nou repte i va destacar que "no és temps d'ocurrències, són temps de treball i sensatesa". Va lloar el Pla Especial de Protecció al Turisme, que va sorgir del debat en Hosbec, amb l'Ajuntament i Visit Benidorm, assenyalant que l'Ajuntament l'ha traslladat "a través de quants òrgans teníem capacitat de fer-ho i transmetre'l". Toni Pérez va recordar que aqueix pla ha sigut defensat per ell davant l'Aliança de Municipis de Sol i Platja, les comissions de Turisme de les FVMP i la FEMP, davant la ministra de Turisme i davant SM el Rei.

Va animar l'alcalde a continuar treballant junts darrere de l'èxit per a consolidar la marca; marca que "es construïx sempre, però que es reforça i gana especial solidesa en els moments de dificultat" i els va animar a seguir units, "convençuts de la fortalesa que representa el turisme i que HOSBEC mostra permanentment".

Toni Pérez es va centrar en la seguretat com a valor actual i de futur assenyalant "que en l'imaginari, ara, hem d'inocular eixe Benidorm DTI+segura perquè les persones buscarem més seguretat". En aqueix sentit, va destacar que "al costat de la qualitat dels servicis que presten els seus establiments associats, Hosbec sempre ha sabut canalitzar una important línia de seguretat en el sanitari" que ara tant necessitem, però que és una labor de sempre.

Va acabar l'alcalde de Benidorm reclamant que els fons europeus que ara es plantegen per al turisme revertisquen "en una mecànica a l'estil del municipalisme en l'estratègia de desenvolupament urbà sostenible; cal fer una estratègia de desenvolupament turístic sostenible". I en aqueixa línia va concloure Toni Pérez: "O posem en este moment tot el que tinguem al servici d'esta gran indústria que és el turisme, o estarem equivocant l'objectiu. Cal eixir i començar a eixir ja".

El secretari autonòmic de Turisme, desplaçat a Benidorm per a l'ocasió, va assenyalar que venia a donar les gràcies a Hosbec per la seua professionalitat davant la situació derivada de la pandèmia i acudia personalment per a reconéixer el treball, va destacar Colomer, perquè representa molt bé la sintonia de la societat amb el territori i conferix lideratge. Va assenyalar que el sector de l'allotjament aporta valor al país i fins i tot el públic que usa i gaudix els servicis i propostes de la indústria.

Va definir Colomer el sector com el més lleial i patriòtic i va assenyalar que és el moment les empreses, perquè les estratègies de futur estan després d'elles. Va advocar perquè els ERTO estiguen actius fins al 31 de desembre i va animar a resistir en este 2020 i oferir en 2021 la millor versió.

El reelegit president de Hosbec, Antonio Mayor, en el seu discurs va assenyalar el maldecap que per a ells suposa la indefinició encara sobre els ERTO, va esgrimir la bondat d'una reducció temporal de l'IVA durant tota esta crisi, va lamentar que no s'haja permés als ajuntaments utilitzar el seu superàvit per a invertir i ajudar a eixir d'esta situació, als quals va felicitar per haver pres decisions valentes, com la de bonificar les taxes i impostos municipals que no han sigut utilitzats perquè la indústria està tancada.

Major va demanar un rellançament del programa de turisme social i es va mostrar esperançat en què la situació vaja a millor i el sector puga prendre aire en els últims mesos de l'any, centrant el futur a 2021.