EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

07:22 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les actuacions dutes a terme per l'Ajuntament han transformat Benidorm «en una ciutat més sostenible»

Tècnics i professionals debaten a Benidorm els beneficis dels espais verds en la salut de les persones

10 juny 2022
Jornada Técnica de Viles en Flor.
Jornada Técnica de Viles en Flor.

La Sala d'Actes del Centre Social 'La Torreta' de Benidorm ha acollit hui la primera Jornada Tècnica de Viles en Flor, organitzada amb la col·laboració de la Regidoria de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Benidorm. Una trobada de tècnics i professionals que ha versat en la relació entre espais verds i salut pública.

El regidor de l'àrea, José Ramón González de Zárate, ha donat la benvinguda als assistents, entre els qui es trobaven Miguel Agulló, president del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Graus en Enginyeria Agroambiental i Agroalimentària de la província d'Alacant; José Luis Romeu, president de l'Associació de Paisatgistes d'Espanya; Rosa M. Muñoz, coordinadora de Viles en Flor; Ricardo Abadía, director de l'Escola Superior d'Enginyers Agrònoms i Graus en Enginyeria Agroambiental i Agroalimentària d'Oriola, pertanyent a la Universitat Miguel Hernández; Pedro Calzada, enginyer agrònom; Marcos Espina, responsable de la Direcció de Salut Pública i Addiccions de Benidorm; i, mitjançant videoconferència, a la doctora en psiquiatria, Mercedes Campillo.

En la seua intervenció, González de Zárate ha donat a conéixer les actuacions que es realitzen a Benidorm que l'han convertida en "una ciutat més sostenible" amb projectes verds com l'Edusi (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) o el seu "nou pulmó", el Parc de la Séquia Mare, o El Moralet "amb un milió de metres quadrats de zona verda".

L'edil ha detallat així mateix la creació d'espais bio saludables per a persones majors, la instal·lació de jocs infantils i també els inclusius, adaptats a persones amb mobilitat reduïda, perquè "la integració és una màxima de l'Ajuntament de Benidorm". "A esta ciutat –ha precisat González de Zárate– li agrada el verd i, sobretot ser verd" perquè amb això veiem com s'incrementen "el benestar i la salut dels seus ciutadans dia rere dia".

Els espais verds a les ciutats juguen un important paper en la protecció de la salut de les persones. Amb esta jornada tècnica, l'Ajuntament i Viles en Flor, iniciativa d'ASFPLANT (Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana), advoquen pel desenvolupament d'espais verds que, com avalen els estudis científics, incidixen positivament en la salut de la ciutadania.

Jornada Técnica de Viles en Flor.
Jornada Técnica de Viles en Flor.