EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

01:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les peces, cedides temporalment per la Fundació Hortensia Herrero, han estat visitades per milers de persones des del seu muntatge al Castell l'abril passat

'Silvia' i 'María', les escultures monumentals de Jaume Plensa, s'acomiaden de Benidorm

26 setembre 2023
Adiós a las esculturas de Jaume Plensa
Adiós a las esculturas de Jaume Plensa

L'edil Ana Pellicer agraïx la cessió i confia que aviat es produïsquen noves col·laboracions.

Van arribar a Benidorm l'abril passat i en els últims mesos han acaparat la mirada de milers de turistes. 'Silvia' i 'María', les dos escultures monumentals de l'artista Jaume Plensa propietat de la Fundació Hortensia Herrero, abandonen este dimarts la ciutat després de la cessió temporal que la mecenes i empresària va realitzar a l'Ajuntament de Benidorm perquè les mateixes foren exposades en la plaça de Santa Anna. L'edil de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha agraït esta cessió i ha destacat que la mateixa ha permés "enfortir l'aposta del nostre equip de govern per acostar l'art a la ciutadania traient-lo al carrer i per convertir Benidorm en un autèntic museu a l'aire lliure".

La regidora ha destacat que la Fundació Hortensia Herrero i el Consistori benidormer tenen "en l'art al carrer una referència comuna" i ha confiat que esta "meravellosa col·laboració" puga tenir la seua continuïtat en un futur, amb noves col·laboracions que ajuden a aprofundir en este projecte d'art a peu de carrer.

Igualment, Ana Pellicer ha recordat que, al marge d'estes dos escultures de Jaume Plensa que avui abandonen Benidorm, veïns i visitants tenen encara la possibilitat de visitar a la nostra ciutat altres mostres i exposicions. Entre elles, l'obra escultòrica 'My secret garden' de l'artista belga Arne Quinze o els cignes monumentals del taiwanés Hung Yi, totes dos en el Passeig Marítim de Ponent; les fotografies que componen 'Un passeig per la vida' de Cuco de Frutos, distribuïdes pels espais d'Art Urbà de Ponent, El Campo, Pont i Hispanitat; o les fotografies de Vicente Miña i Núria Crivillés sobre el matriarcat en la comunitat xinesa de Mosuo, situades en els espais d'art urbà Carrasco i Els Tolls.

En el Museu Boca del Calvari roman l'exposició 'Guardians de la Mar. La Torre de les Caletes', promoguda per la Diputació Provincial d'Alacant i que pot visitar-se fins a mitjan mes de novembre, després de la celebració de les Festes Majors Patronals. Finalment, l'Espai d'Art La Casilla acull actualment la mostra 'Fent el plànol toponímic de la Serra Gelada i les Penyes de l'Albir', coordinada per Jaume Fuster.

Audios relacionados
Ana Pellicer Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer Corte 3
Audio file