EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

15:03 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament informa que en els pròxims dies s'iniciaran les obres de la rotonda i el Vial Discoteques, en compliment dels terminis marcats en l'autorització del Ministeri

Signada l'acta de replanteig per a la construcció de l'enllaç d'accés al polígon industrial i comercial

15 maig 2023
Firmada el acta de replanteo para la construcción del enlace de acceso al polígono industrial y comercial

L'Ajuntament de Benidorm, la Unitat de Carreteres de l'Estat i la mercantil Tecnologia de la Construcció i Obres Públiques SA (Tecopsa) han signat hui l'acta de replanteig de l'obra per a la construcció de l'enllaç de l'N-332 que donarà accés al polígon industrial i comercial. Després de la signatura d'este document, l'Ajuntament informa que en els pròxims dies s'iniciaran les obres d'este projecte, en compliment dels terminis establits en l'autorització del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Este projecte, impulsat i costejat per l'Ajuntament de Benidorm, preveu la creació d'una rotonda d'accés al PP 3/1 Sector Industrial des de la variant de l'N-332 i del Vial Discoteques, previst ja en el Pla General de 1990 i que unirà el polígon industrial i comercial amb l'avinguda Comunitat Valenciana.

La construcció d'este enllaç va ser la condició exigida pel Ministeri per a donar llum verda al desenvolupament del PP 3/1, en el qual s'inclou la construcció del centre comercial dissenyat per Unibail Rodamco. S'estima que el desenvolupament del polígon industrial i comercial comportarà la creació de més de 2.000 ocupacions directes i altres punts indirectes.

L'obra va ser adjudicada per l'Ajuntament de Benidorm a la fi de març a la mercantil Tecopsa per un import de 16.165.746,66 euros i amb un termini d'execució de dotze mesos. A més de la rotonda i del Vial Discoteques, s'ha exigit que l'obra incloga com a millora duplicar l'actual pas inferior de la línia del TRAM perquè tinga dos carrils en cada sentit de circulació.

Al marge de costejar estes infraestructures, l'Ajuntament també ha assumit l'adquisició dels terrenys necessaris per a la construcció d'estes. Pràcticament, la totalitat del sòl s'ha obtingut a través de convenis de mutu acord amb els propietaris, facilitant així tot el procés expropiatori.

Des de l'Ajuntament s'han agilitzat al màxim tots els tràmits i processos per a complir amb els terminis recollits en l'autorització del Ministeri, que finalitzava el pròxim 30 de maig, salvant la possible demora d'informes preceptius d'administracions supramunicipals. De fet, el passat 24 d'abril es va rebre l'últim informe donant el vistiplau a l'enllaç i les obres, el de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.