EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

17:24 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol

SO 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El grup rep formació en activitats de temps lliure i desenvoluparà la part pràctica en els espais de patrimoni històric, com el Tossal de la Cala

Participants del programa 'T'Avalem' dinamitzen l'exposició 'Romans contra romans' en els col·legis de Benidorm

21 febrer 2022
T'Avalem

El projecte compta amb fons europeus i formarà durant un any a 10 jóvens menors de 30 anys.

Les 10 persones menors de trenta anys participants en el programa d'ocupació 'T'Avalem' han iniciat les primeres accions pràctiques amb la dinamització de l'exposició 'Romans contra romans. Sertori i les guerres civils en el sud-est d'Hispània', que fins a començament de juny recorrerà de manera itinerant els col·legis d'Educació Infantil i Primària de Benidorm.

La regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha explicat que "amb estes activitats de dinamització millorem l'experiència de l'alumnat que durant una setmana pot gaudir en el seu centre d'esta exposició. Primer, a través de la mostra, s'acosten al període històric de la Guerra de Sertori i descobrixen quin va ser el paper del fortí del nostre Tossal; i posteriorment, amb les activitats proposades pels participants del programa 'T'Avalem' es fiquen en la pell d'un militar romà i coneixen més de prop aqueixa època i com es vivia".

Pellicer ha agraït "la col·laboració i predisposició dels centres educatius a acollir esta exposició, que arriba de la mà de l'Institut Universitari d'Investigació Arqueològica i Patrimoni Històric (INAPH) de la Universitat d'Alacant, i també a facilitar estes activitats de dinamització".

Estes activitats de dinamització van començar la setmana passada en el CEIP la Cala i seguiran esta setmana en el col·legi Miguel Hernández, al qual s'ha desplaçat estos dies l'exposició. En setmanes successives, arribarà a la resta de centres de Benidorm.

Per la seua banda, l'edil d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, ha recordat que "el programa 'T'Avalem', que combina la formació teòrica i pràctica, s'està desenvolupant en l'àmbit de la dinamització, direcció i coordinació d'activitats de temps lliure, i d'ací ve que al llarg de tot l'any les persones participants vagen a realitzar la part pràctica en els espais de patrimoni històric i cultural de la nostra ciutat". "En estos moments –ha agregat– s'està treballant de la mà dels centres educatius i en breus setmanes també està previst que el grup duga a terme activitats de dinamització al Tossal de la Cala".

Gómez ha subratllat que estes activitats amb els centres educatius "combinen a la perfecció amb l'àmbit d'actuació del programa 'T'Avalem', ja que els participants es formen en 'Dinamització d'activitat de temps lliure educatiu infantil i juvenil' (codi SSCB0209) i en 'Direcció i coordinació d'activitats de temps lliure educatiu i juvenil'. Al final del programa, "l'alumnat participant que supere la formació rebrà el corresponent certificat de professionalitat, millorant així la seua ocupabilitat i ampliant els seus coneixements en este camp".

Per al desenvolupament del programa 'T'Avalem' l'Ajuntament ha aconseguit, a través de LABORA, una subvenció d'una mica més de 240.000 euros del Fons Social Europeu, amb la qual es finança la contractació de les persones participants i la de l'equip docent que s'encarrega de la seua formació.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Mónica Gómez
Audio file