EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

17:32 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Des de 2003 han perdut la vida al nostre país 1.186 dones a causa de la violència de gènere

Minut de silenci a Benidorm en memòria de la dona assassinada a Marbella

16 gener 2023
Minuto de silencio en el Ayuntamiento de Benidorm.

Este migdia s'ha guardat un minut de silenci davant la porta principal de l'Ajuntament de Benidorm en memòria de la dona assassinada a Marbella (Màlaga), confirmat divendres passat per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.

Amb la primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, al capdavant, la corporació municipal ha mostrat amb esta protesta silenciosa el seu més ferm rebuig a esta xacra social.

El quart assassinat causat per la violència masclista a Espanya va tindre lloc el 8 de gener, el mateix dia que els tres anteriors, i va posar fi a la vida d'una dona de nacionalitat colombiana, de quaranta-sis anys. El suposat autor del crim, la seua exparella, de quaranta-cinc anys, va mutilar el cadàver i el va llançar a la mar, però davant les evidències trobades pels Cossos i Forces de Seguretat, va acabar confessant el crim. En estos moments, l'assassí està a la presó.

La violència de gènere en 2023, a més de les quatre dones assassinades, deixa sis menors orfes. Ja són 1.186 les víctimes mortals per violència de gènere des de l'1 de gener de 2003 a Espanya.

La Regidoria d'Igualtat reitera el seu compromís amb la dona i la seua aposta per l'erradicació de la violència contra elles. Per això posa a la disposició dels qui ho necessiten els seus servicis municipals i recorda la conveniència de l'ús del telèfon gratuït contra la violència masclista, el 016, que atén en 52 idiomes els 365 dies de l'any i que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé es recomana esborrar-ho del registre de crides després del seu ús.