EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

23:22 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Intervals de núvols

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El document, adequat als últims informes sectorials, se sotmetrà d'ací a poc temps a informació pública

L'equip redactor de l''Eixample de Llevant' exposa al Consell d'Escena Urbana els detalls de la nova versió del Pla

20 juliol 2021
Reunión del Consejo de Escena Urbana.
Reunión del Consejo de Escena Urbana.

El sector assolix els 560.000 m² i reserva el 65% del sòl per a dotacions públiques i zones verdes

L'equip redactor del Pla Parcial 'Eixample Llevant' va exposar ahir als integrants del Consell Assessor d'Escena Urbana els detalls de la nova versió del sector, el desenvolupament del qual correspon a l'Agrupació d'Interés Urbanístic (AIU) i que d'ací a poc temps s'exposarà al públic per un període de vint dies. L'alcalde, Toni Pérez; la regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles; i la resta de consellers van seguir l'exposició realitzada per Rafael Ballester, integrant de l'equip redactor al costat de José Ramón García Pastor i Ernesto López.

A l'hora de dissenyar el Pla, que abasta una mica més de 560.000 metres quadrats, s'ha destinat el 65% del sòl del sector per a zones verdes i equipaments públics, i el 35% restant per a la construcció d'habitatges residencials, turístiques i hotels, a distribuir en torres amb una altura mínima de 20 plantes. Dins dels usos lucratius, predomina el terciari hoteler i comercial, i hi ha un percentatge reservat per a habitatge de protecció pública.

Tal com van explicar des de l'equip redactor, "l'ordenació del sector pivota entorn del gran parc central i al bulevard Vessador, que discorre en paral·lel al barranc". Així mateix, van incidir en què s'aposta per la Smart i Green City, pel comerç de proximitat amb establiments a peu de carrer, per la mobilitat sostenible, per un gran nucli dotacional i per minimitzar el segellament de sòl.

Sobre el gran parc i dotacions centrals, tal com es va plantejar al llarg del Consell, seran futures Corporacions les que determinaran la seua configuració, usos i equipaments.

Des de l'equip redactor es va destacar que la proposta del Pla Parcial elaborada per l'AIU compta amb 15 informes o consultes sectorials favorables –tres d'elles amb condicionants que es contemplen en la versió que es publicarà d'ací a poc temps– i que únicament falta que es pronuncien el Ministeri de Foment i el Patricova.

En l'àmbit de tramitació, una vegada se sotmeta a informació pública la versió revisada del Pla Parcial, serà el moment de l'aprovació inicial del programa per part de l'Ajuntament i posterior remissió a l'òrgan ambiental autonòmic perquè emeta la corresponent Declaració Ambiental i Territorial Estratègica. Seguidament, arribarà l'aprovació definitiva de l'Ajuntament i l'AUI presentarà l'alternativa tècnica i la proposta jurídica i econòmica en la qual expose com s'executarà i finança el desenvolupament del sector. Els últims passos seran la reparcel·lació i l'inici de les obres.

Ballester va indicar que des de l'AIU s'espera completar en 2025 la urbanització del sector –construcció dels carrers, vials, zones enjardinades i instal·lació de serveis, etcètera–; i que cinc anys després puguen estar culminades totes les torres residencials i turístiques previstes.