EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

13:54 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Poc núvol

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els dos equips aconseguixen els 330 quilowatts i tenen un 30% més de potència que els anteriors

L'EDAR finalitza la instal·lació de dos motors de generació d'energia elèctrica que suposarà reduir més de 1.760 tones de CO₂ anuals

07 juliol 2023
Visita a la EDAR de Benidorm
Visita a la EDAR de Benidorm

L'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Benidorm ha finalitzat ja la instal·lació de dos motors de cogeneració per a autoconsum de biogàs i generació d'energia elèctrica. Estos nous motors han substituït als anteriors existents en l'EDAR, l'antiguitat de la qual era de quinze anys i havien aconseguit ja la seua vida útil.

Este matí l'alcalde Toni Pérez i el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, han visitat les instal·lacions de l'EDAR per a comprovar de primera mà el funcionament de la nova infraestructura.

El motiu de la substitució venia motivat perquè els tècnics municipals havien advertit que en un període molt breu de temps quedarien fora de servei, la qual cosa provocaria que el consum d'energia elèctrica haguera de procedir de la xarxa general. Per a evitar-ho, l'Ajuntament va acudir a una convocatòria de fons FEDER i va sol·licitar dotar a l'EDAR d'estos dos mòduls d'última generació amb una potència elèctrica de 330 quilowatts cadascun i generant 400 V, 50 Hz i un rendiment elèctric del 37,5%.

El biogàs que es genera mitjançant la 'digestió' dels fangs de la depuradora és el combustible utilitzat per estos equips de cogeneració, de manera que l'energia elèctrica que generen s'injecta en l'alimentació dels equips de tractament de l'EDAR per al seu autoconsum. Tenint en compte la potència dels equips instal·lats i el consum elèctric de la planta, almenys la meitat del consum de la mateixa s'aprofita mitjançant el biogàs.

Aqueixa quantitat de biogàs, no obstant això, varia en funció de l'època de l'any de manera que en temporada estival la generació d'energia elèctrica és molt major perquè també ho és el cabal d'aigua que es tracta en l'EDAR.

Els nous motogeneradors assolixen els 330 quilowatts, un 30% més que els anteriors, i ja es troben plenament operatius. Els càlculs indiquen que la reducció d'emissions de CO₂ anuals superarà les 1.760 tones. La inversió ha ascendit a 610.597 euros i el cost elegible, és a dir, la pura adquisició dels equips, ha suposat 300.000 euros dels quals l'IDAE finança el 50%.

"Estos nous equips ens permeten funcionar amb un estalvi importantíssim d'energia elèctrica, un aspecte que ara és fonamental a causa de l'increment del preu de l'electricitat en més d'un 50%. Amb eixe estalvi podem destinar més recursos econòmics a realitzar millores i inversions en lloc de pagar la factura d'electricitat" ha explicat l'alcalde.