EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

16:35 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A més de ser l'espai més vist del dia, l'esdeveniment torna a copar l'interés dels usuaris de xarxes socials i es convertix de nou en 'trending topic' mundial en Twitter

L'audiència de la final del Benidorm Fest es dispara fins a quasi 3 milions d'espectadors

30 gener 2022
Benidorm Fest Final
Chanel: 'SloMo', vencedora Benidorm Best 2022

Després d'imposar-se al Benidorm Fest, Chanel representarà a Espanya en el festival d'Eurovisió que se celebra el mes vinent de maig a Torí

La final del Benidorm Fest va batre anit rècord d'audiència. Quasi tres milions d'espectadors van seguir la gala de principi a fi a través de la 1 de TVE i van viure en directe l'esdeveniment que va coronar a Chanel com la pròxima representant d'Espanya en el festival d'Eurovisió que se celebra al maig a Torí. A més, diversos milions més van connectar en algun moment amb la retransmissió d'una final que es va convertir en el programa més vist del dia en tota Espanya amb una quota de pantalla del 21%.

Una final que es va viure amb intensitat al Palau d'Esports l'Illa de Benidorm i a la qual van assistir, entre altres autoritats, l'alcalde, Toni Pérez; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; i el president d'RTVE, José Manuel Pérez Tornero, com a màxims representants de les tres entitats organitzadores del festival.

També amb intensitat es va viure la retransmissió de la final a la ciutat, especialment en les pantalles disposades per l'Ajuntament a la platja de Llevant i en les quals es van congregar nombrosos 'euro fans' per a gaudir cada minut de la gala protagonitzada per Rayden, Tanxungueiras, Varry Brava, Chanel, Rigoberta Bandini, Xeinn, Gonzalo Hermida i Blanca Paloma.

Però a més de l'impacte en televisió, el Benidorm Fest va tornar a ser tot un fenomen en xarxes socials. Com ja ocorreguera amb les dos semifinals, la gala d'anit va generar una allau de comentaris en les xarxes socials, amb 614.000 tuits en Twitter, on a més #BenidormFest va ser 'trending topic' en l'àmbit mundial i també en 13 països: Espanya, Xile, Panamà, Suècia, Noruega, Suïssa, el Regne Unit, Mèxic, l'Argentina, Països Baixos, Portugal, Alemanya i Itàlia. L'abast potencial ha aconseguit els 385 milions d'usuaris en xarxes socials, confirmant així l'expectació que el Benidorm Fest ha despertat entre el conjunt de la població.

La flamant guanyadora del Benidorm Fest s'ha desplaçat hui al Castell de Benidorm per a, amb la ciutat de fons, posar davant els mitjans de comunicació amb el micròfon de bronze que l'acredita com la representant d'Espanya en Eurovisió.

Al final de la trobada amb els mitjans, Chanel ha compartit uns instants amb l'alcalde, que ha felicitat l'artista pel seu triomf i li ha desitjat la major de les sorts de cara a la cita de Torí, a la qual arriba amb el seu tema 'SloMo'.

Toni Pérez ha fet un balanç "extremadament positiu" del Benidorm Fest, "un esdeveniment que al llarg de les últimes setmanes ha col·locat a la ciutat en el focus de l'activitat musical, aconseguint per a Benidorm una repercussió, promoció i projecció immillorable també en l'àmbit internacional".

L'alcalde ha destacat "l'elevat nivell musical dels artistes que han passat pel festival, dels quals continuarem sentint parlar"; al mateix temps que ha valorat "el treball incessant realitzat perquè este festival s'haja convertit en un referent sobre el qual han posat els seus ulls i tota la seua atenció molts dels països amb els quals Espanya es mesurarà al maig en Eurovisió". Així mateix, s'ha mostrat convençut que "el Benidorm Fest ha vingut per a quedar-se".