EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

04:27 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez s'ha interessat per l'estat administratiu d'esta infraestructura impulsada pel Consorci d'Aigües de la Marina Baixa i finançada per la Diputació

L'alcalde lamenta que Conselleria mantinga bloquejada la bassa de reg a Serra Gelada per a emmagatzemar aigua depurada

04 agost 2022
Balsa agua Serra Gelada.

Reitera que "és temps de fer inversions i reclamar-les" i qualifica d'"incomprensible" les "pegues permanents" de Conselleria al projecte que permetria apilar 21.000 m³.

L'alcalde, Toni Pérez, ha lamentat hui que la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica mantinga el bloqueig sobre el projecte de construcció d'una bassa de reg a Benidorm per a emmagatzemar aigua depurada per al seu posterior ús pels regants de la comarca.

Una bassa, ha recordat, projectada al costat de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) i la planta de tractament terciari de Serra Gelada, i que "porta ja més de quatre anys i mig esperant el vistiplau de la Conselleria".

Toni Pérez ha fet estes manifestacions després de la Junta Extraordinària del Consorci d'Aigües de la Marina Baixa celebrada esta setmana a Alacant, durant la qual s'ha interessat per l'estat administratiu d'este projecte. Referent a això, els tècnics de la Diputació han traslladat que en estos moments, després d'atendre diverses peticions de Conselleria i a instàncies del cap del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de Serra Gelada, s'està treballant en un informe d'impacte ambiental del projecte.

L'alcalde ha indicat que "esperem que amb este tràmit arribe el tan anhelat desbloqueig del projecte, que s'alinea amb la gestió ambiental i eficient de l'aigua que des de fa dècades és el senyal d'identitat d'esta comarca; i que, a més, es traduiria en un important estalvi econòmic per a Ajuntaments i ciutadania en èpoques de sequera o escassetat en poder fer ús per al reg d'aqueixa aigua depurada emmagatzemada i que procedix del tractament terciari".

Toni Pérez ha incidit que "el projecte, impulsat a la fi de 2017 pel Consorci i finançat per la Diputació d'Alacant, preveia la construcció de dos basses d'estes característiques per a millorar la gestió hídrica a la comarca: una a la Nucia i una altra la de Benidorm. No obstant això, i malgrat tot el temps transcorregut i les gestions fetes des del Consorci, quasi cinc anys després només ha pogut construir-se la bassa de la Nucia, mentre la de Serra Gelada continua esperant".

En este punt, ha recalcat que "és incomprensible les pegues permanents que des de Conselleria s'estan posant a la bassa de Serra Gelada"; una bassa que "permetria apilar 21.000 metres cúbics d'aigua depurada" i que, en conseqüència, "ens alleujaria moltíssim" quan "vinguen pitjor donades i hi haja una reducció o dèficit d'aigua blanca".

Tal com ha detallat Toni Pérez, hi ha períodes o moments de l'any, fonamentalment després d'un episodi de pluges, en els quals la producció d'aigua depurada supera el volum de consum dels regants, per la qual cosa, davant la falta d'instal·lacions d'emmagatzematge, part d'eixe aigua tractada i dessalada que no consumixen els regants s'acaba perdent en la mar". Si bé este abocament "no té cap impacte ambiental, estem prescindint d'uns recursos hídrics necessaris en altres moments de l'any".

D'aquí ve que "es considerara prioritària la construcció d'esta bassa, en la qual podrem emmagatzemar 21.000 metres cúbics d'aigua regenerada que s'injectarà en la xarxa del Canal Sota del *Algar –que nodrix a sis municipis– quan els regants la necessiten".

Després d'insistir en "el temps que s'ha perdut", l'alcalde ha subratllat que és moment "de fer inversions i de reclamar-les".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file