EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

02:08 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Inicialment, esta targeta-moneder, que s'entrega amb una càrrega de 10 euros, s'utilitzarà per al transport públic, però se li aniran incorporant nous usos i servicis

Benidorm llança la 'Targeta Ciutadana', disponible des del dilluns per a usuaris de Bono Oro i transport escolar

04 agost 2022
Tarjeta Ciudadana.
  • En següents fases es posarà a la disposició de la resta de població empadronada major de tres anys.
  • Les persones que compten amb Bono Oro podran recollir-la a partir de la setmana pròxima en el Registre de l'Ajuntament.
  • L'empresa de l'autobús urbà s'encarregarà d'entregar-la a l'alumnat del transport escolar.

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat la posada en marxa de la 'Targeta Ciutadana', una targeta-moneder per a l'ús del transport públic en condicions beneficioses a la qual més endavant s'aniran incorporant nous usos i servicis municipals. Segons ha explicat hui l'alcalde, Toni Pérez. La creació d'esta 'Targeta Ciutadana' perseguix un doble objectiu: "modernitzar els servicis que es presten a la població empadronada i fomentar i promocionar l'ús del transport públic oferint condicions avantatjoses". De fet, esta és una de les mesures contemplades en el programa 'Benidorm + Cerca', per al qual l'Ajuntament ha rebut una subvenció d'1,1 milions del Ministeri de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana.

L'alcalde ha informat que "esta 'Targeta Ciutadana' es posarà a la disposició de la població empadronada de manera progressiva, començant per les persones que ja són usuàries del Bono Oro de l'autobús urbà i també per l'alumnat amb el Bo de Transport Escolar Municipal". En posteriors fases, tindran accés a elles, per trams d'edat o col·lectius, la resta de la població empadronada a Benidorm.

Per a esta primera fase, "l'Ajuntament ha generat d'ofici 4.000 targetes, que igual que en etapes posteriors, s'entregaran amb una càrrega inicial de 10 euros; import que la persona titular podrà utilitzar en el transport públic". Una vegada consumida eixa quantia, que no caduca, "la targeta es podrà recarregar en qualsevol dels autobusos públics de Benidorm, amb imports fixos de 10 o 20 euros".

Toni Pérez ha recalcat que "l'ús de la 'Targeta Ciutadana' comportarà descomptes sobre el preu del bitllet de l'autobús urbà; descomptes que oscil·laran entre el 10% i el 66% en funció del tipus d'usuari: General, Escolar, Social, Jove o Or". Per part seua, com fins ara, els usuaris del centre Pepa Esperanza disposaran de dos desplaçaments diaris gratuïts.

Este matí l'alcalde, al costat del regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, i Lola Fernández i Juan Carlos Gonzaga, gerent financera i cap d'operacions del Grup Avanza, ha procedit al lliurament simbòlic de la 'Targeta Ciutadana' a tres persones majors de seixanta-cinc anys usuàries del Bono Oro.

Els usuaris que ja disposen de Bono Oro podran recollir la seua 'Targeta Ciutadana' a partir del pròxim dilluns, 8 d'agost, a les 09.00 hores en el Registre Municipal, situat en la planta baixa de l'Ajuntament, presentant el DNI. L'alcalde ha precisat que "no hi ha data límit per a recollir la targeta i s'han fet tantes com usuaris del Bono Oro hi ha donats d'alta, per la qual cosa, dins de l'horari d'obertura de l'Ajuntament, cada persona pot acostar-se a les dependències municipals en funció de la seua disponibilitat i el dia que millor li encaixe".

Pel que fa a l'alumnat del Bo Escolar Municipal, Toni Pérez ha aclarit que "cada estudiant rebrà la seua targeta de mans de l'empresa Grup Avanza, seguint el mateix procediment que fins ara s'ha fet per al lliurament del bo al començament del curs".

Des del Grup Avanza han recalcat que "aquelles persones que encara disposen de saldo en les seues targetes del Bono Oro o del Bo Escolar Municipal podran continuar utilitzant-los, però una vegada esgoten eixos imports ja no podran recarregar els seus antics bons i hauran d'utilitzar la nova 'Targeta Ciutadana'".

Toni Pérez ha insistit que "l'arribada de la 'Targeta Ciutadana' per a la resta de la població es farà de manera escalonada". D'esta manera, "s'anirà convocant a la població per grups d'edat, començant per la població major de seixanta-cinc anys que no disposa de Bono Oro". A diferència d'esta fase inicial, en les següents haurà de ser la persona interessada la que sol·licite l'emissió de la targeta. Per a facilitar al màxim este tràmit, a més de l'atenció presencial –que es presta en castellà, anglés, rus i francés–, s'habilitarà un espai web, que s'anunciarà en pròximes dates.

L'alcalde ha posat l'accent que "els únics requisits per a accedir a esta 'Targeta Ciutadana' són estar empadronats a Benidorm, mantindre este empadronament i tindre més de tres anys".

Així mateix, ha avançat que l'emissió de la targeta "no tindrà cap cost per a l'usuari". Sí que ho tindrà, no obstant això, la renovació de la mateixa en cas d'extraviament, deterioració o robatori, sent eixe cost de 4 euros.

En pròximes dates, i en funció de com evolucione la primera fase de lliurament de la 'Targeta Ciutadana', es podran en marxa les fases restants. Arribat el moment, s'informarà també de la documentació a aportar per les persones sol·licitants.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file