EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

05:30 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez inaugura el Fòrum Internacional de Turisme: "un laboratori d'idees que atrau talent per a reflexionar sobre el futur de la ciutat i del turisme"

L'alcalde enaltix el "model Benidorm" com a exemple de planificació i sostenibilitat

18 octubre 2018
El alcalde ensalza el “modelo Benidorm” como ejemplo de planificación y sostenibilidad

Data L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha inaugurat este matí el Fòrum Internacional de Turisme, que enguany celebra la seua dinovena edició "amb la mateixa il·lusió que ho va fer la primera vegada en 1995" i ho ha fet definint-ho com "un espai d'anàlisi, debat i trobada en el qual Benidorm, el món del turisme, ve reflexionant al costat dels professionals i empresaris del sector sobre el present i el futur del turisme".

Encara que el format ha anat canviant al llarg de les seues dinou edicions, Toni Pérez ha subratllat que "el fons" mai ha canviat "perquè l'objectiu final sempre ha sigut el mateix –ha dit–, servir de referència en la planificació, el desenvolupament i la gestió de les destinacions i de les empreses turístiques".

El primer edil ha destacat en la seua intervenció que "Benidorm ja no és només una destinació contrastada d'èxit turístic i un model a seguir en matèria de planificació i sostenibilitat. El "model Benidorm" és també una referència per a professionals acreditats en el món de l'urbanisme, la mobilitat, l'accessibilitat, la innovació i la intel·ligència turística", idea que ha completat subratllant que "a més, és un consolidat marc de reflexió i estudi. Benidorm també ha de ser cada vegada més un laboratori d'idees que atrau talent per a reflexionar sobre el futur de la ciutat en particular i del turisme en general".

En este sentit ha fet referència a la celebració en la ciutat, fa poc més de 24 hores, del "Digital Tourist", un congrés nacional que ha reunit als màxims responsables sectorials, tant de l'àmbit empresarial com a polític i administratiu, per a estudiar l'Ecosistema de les Destinacions Turístiques Intel·ligents. Ha recordat també la celebració el dilluns d'esta mateixa setmana de la vuitena edició de la Xarxa d'Iniciatives Urbanes (RIU) on s'han donat cita la pràctica totalitat de les ciutats espanyoles que hem rebut fons europeus per a la implantació i execució d'Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI).

Va indicar que la Jornada que la Xarxa d'Iniciatives Urbanes celebrada a Benidorm, a la qual van assistir representants de la Comissió Europea i de la resta de les administracions nacional, autonòmica, provincial i local, igual que el fòrum Digital Tourist, "han servit també per a constatar que Benidorm està cridada a ser la primera Destinació Turística Certificat del món, millorant els molts beneficis que pot oferir un territori quan conviu el binomi ciutat/destine".

Per a l'alcalde de Benidorm "tot açò no és més que la suma d'esforços col·lectius. Avui –ha dit–, Benidorm se situa en l'escamot de cap dels municipis que aposten per l'aplicació de les noves tecnologies en la gestió dels seus serveis i dels seus recursos, amb un clar objectiu: aprofitar al màxim els beneficis millorar en la gestió i, des d'aqueixa realitat, millorar la governança".

Com a exemple de tot açò va situar al Fòrum Internacional de Turisme "pel talent i el prestigi dels especialistes, dirigents polítics i sectorials que participaran en ell".

L'alcalde ha assenyalat que "Benidorm ha treballat de forma tenaç cercant la resposta que havíem de donar als nous desafiaments de la transformació digital" i assenyala que "el turisme no ha sigut alié a l'efecte de la revolució digital. Turistes, operadors i destinacions, –ha dit–, hem afrontat el repte de la digitalització en els seus diferents àmbits: turistes hiperconnectats, empreses amb esperit de globalitat i comunitats d'acolliment més inclusives, disposades a aprofitar les oportunitats de la connectivitat universal".

Toni Pérez ha indicat, finalment, que "estem transitant del Big Data al Smart Data i tot açò ens situa davant una realitat que planteja nou reptes i un nou escenari en permanent canvi", i va acabar assegurant "que cap d'aqueixos canvis que ens puga oferir el futur, podrà separar-nos d'aqueix objectiu permanent que tenim a Benidorm de seguir sent una ciutat dissenyada i creada per a la felicitat de les persones; de seguir aprofundint en els valors pels quals apostem quan parlem de turisme i que no són uns altres que els d'un desenvolupament econòmic i social inclusiu i sostenible, innovador, accessible i ple d'oportunitats per a tots".