EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

08:23 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Se seguix a l'espera que Conselleria present el projecte d'execució del nou centre de salut, declarat 'estratègic' i inclòs en el Pla 'Crèixer +'

L'Ajuntament invertix també en 2021 prop de 50.000 euros a millorar el consultori mèdic del Racó de l'Oix

19 novembre 2021
Sanidad

L'Ajuntament de Benidorm invertirà també en 2021 prop de 50.000 euros en actuacions de millora del consultori mèdic del Racó de l'Oix, segons ha avançat hui la regidora de Sanitat, Mónica Gómez. En esta ocasió, i "ateses les necessitats que ens ha traslladat el personal sanitari", les obres se centraran "a millorar l'accés al centre i renovar determinats espais que a causa del pas del temps s'han anat deteriorant".

Concretament, està previst reconstruir les rampes d'accés per a fer-les més amples i ajustar-les a la normativa, així com crear un pòrtic d'accés i baranes, i col·locar paviment antilliscant. A més, es reconstruirà l'umbracle que unix les dos edificacions del consultori i que protegix els usuaris de les inclemències del temps; s'impermeabilitzarà les cobertes de totes dos zones; i instal·lar il·luminació 'led' en els accessos i ventilació forçada en els espais no ventilats.

En total, una inversió de 48.253,23 euros i un termini d'execució de dos mesos.

La responsable de Sanitat ha manifestat que "en els últims anys, i complint el compromís que adoptem amb la Conselleria per a mantindre estes instal·lacions en el millor estat possible, la inversió de l'Ajuntament en estes instal·lacions de l'avinguda Juan Fuster Zaragoza ha sigut constant"; i ha recalcat que "si esta inversió és sempre important –ha exposat–, ho és més encara si cap davant la crisi sanitària que estem patint".

Gómez ha indicat que "estes instal·lacions sanitàries tenien un caràcter provisional que es prolonga ja diverses dècades i d'aquí ve que cada dia es faça més necessari el nou centre de salut compromés per la Conselleria de Sanitat i que tant s'ha reclamat des d'este Ajuntament i per part de la societat civil benidormera, especialment del Racó de l'Oix, així com pel mateix personal sanitari que presta servici en estes dependències".

Referent a això, l'edil ha recordat que "el mes de juny passat, la Junta de Govern Local va aprovar el projecte bàsic de construcció del centre de salut del Racó de l'Oix, coincidint amb l'anunci de Conselleria que esta infraestructura anava a ser considerada 'estratègica' i, en conseqüència i en línia amb el sol·licitat per l'Ajuntament, s'anava a donar prioritat a la seua execució". D'esta manera, el centre de salut es va incloure en el Pla 'Crèixer +', fixant-se el final de l'obra en 2023.

No obstant això, segons ha detallat Gómez, "seguim a l'espera del projecte d'execució que ha de redactar i remetre la mateixa Conselleria com a pas previ a l'obtenció de la llicència d'obra i a la licitació dels treballs". "Esperem rebre este document d'ací a poc temps, perquè no hi haja nous retards en el calendari fixat per la Conselleria, sabent que difícilment l'obra es podrà licitar i adjudicar abans que finalitze l'any com s'havia compromés des de la Generalitat Valenciana", ha agregat.

El pressupost de la Generalitat per a 2021 recollia per a enguany una inversió de 800.000 euros, que no ha arribat a materialitzar-se, la qual cosa ha portat a Conselleria a redistribuir el cost del projecte, 4,3 milions d'euros, en els dos pròxims exercicis. Així, per a 2022 el pressupost autonòmic inclou una partida d'1,8 milions d'euros per a les obres de construcció, deixant la resta els 2,5 milions restants per al següent exercici.

El nou centre de salut se situarà al carrer Zamora número 5, en una parcel·la de 3.558 metres quadrats cedida per l'Ajuntament al costat dels camps de futbol 'Antonio López'.

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Mónica Gómez
Audio file