EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

20:01 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els beneficiaris del programa podran accedir a una quantia de 50 euros al mes per a classes en acadèmies d'estudi

Benidorm destina 97.800 euros a les ajudes per a reforç educatiu que aconseguiran a 326 alumnes

19 novembre 2021
Educación

La Generalitat va deixar fora estes ajudes del programa de subvencions per a activitats extraescolars.

La Junta de Govern Local (JGL) de Benidorm aprovarà dilluns que ve les bases que regularan la convocatòria d'ajudes per al reforç educatiu de l'alumnat de segon i tercer cicle de Primària i ESO dels centres públics de Benidorm per al primer semestre de 2022.

Per a este programa el govern local destinarà un import de 97.800 euros, amb càrrec al pressupost de 2022. S'establix una quantitat màxima de 50 euros mensuals per alumne participant durant el període entre l'1 de gener i el 23 de juny del pròxim any.

Esta oferta municipal aconseguirà a 326 alumnes "perquè puguen seguir classes de reforç en les acadèmies d'estudis que s'impliquen en la iniciativa" ha assenyalat la regidora d'Educació Maite Moreno, que ha remarcat que l'objectiu és "procurar que cap alumne es quede ressagat en la seua progressió escolar".

Esta ajuda municipal arriba després de conéixer-se que la Generalitat va excloure el reforç educatiu de les subvencions per a activitats extraescolars, per la qual cosa "el programa de reforç educatiu dirigit a la població escolar de 3 a 18 anys no tindrà finançament autonòmic" ha apuntat Maite Moreno.

L'edil ha recordat en eixe sentit que el ple va acordar per unanimitat instar la Conselleria que modificara l'Ordre 25/2021, d'1 d'agost, de manera que entre les ajudes als municipis per a activitats extraescolars s'incloguera "explícitament i com a despesa subvencionable les ajudes directes a alumnat que requerisca suport educatiu", petició que finalment no va ser atesa.
"Inexplicablement la Generalitat no ha sabut reconéixer la importància de la iniciativa. Ho entenem com una retallada dins d'una proposta que la Conselleria hauria de fer seua i una mala notícia per al conjunt dels alumnes" ha agregat Moreno.

La regidora ha precisat que les classes de reforç "han de funcionar de manera complementària i paral·lela al sistema educatiu i han de tindre com a finalitat enfortir la formació i continguts treballats en els centres escolars".

En aqueix sentit ha recordat que durant el primer semestre d'enguany la Regidoria va oferir classes de reforç dins del programa 'Activem els col·les, dirigit a la població escolar d'entre 3 i 18 anys per a compensar els efectes negatius del confinament derivat de l'emergència sanitària de la Covid-19.

En esta convocatòria, l'Ajuntament subscriurà convenis de col·laboració amb acadèmies d'estudis locals. "A través del suport educatiu busquem contribuir a pal·liar les possibles desigualtats provocades per la falta d'adquisició de coneixements de manera normalitzada, així com ajudar a l'alumnat que té dificultats a l'hora d'aconseguir els objectius acadèmics que es pretenen aconseguir durant el curs escolar" ha manifestat la regidora.

L'import de les ajudes serà abonat directament a l'acadèmia col·laboradora en la qual l'estudiant reba les classes de reforç i els abonaments es realitzaran a compte en un únic pagament.

Els alumnes beneficiaris seran seleccionats d'acord amb un perfil determinat i segons un ordre de prioritat. Les sol·licituds hauran de presentar-se en el departament d'Educació de l'Ajuntament. El termini començarà l'endemà a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Audios relacionados
Corte voz 1 Maite Moreno
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Maite Moreno
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Maite Moreno
Audio file