EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

21:18 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els programes IDAE I i II, el soterrament de Beniardà i les obres en Severo Ochoa, Armada Espanyola, la Vila Joiosa i Montecarlo centren la major part de la sessió

L'Ajuntament exposa al Consell de Mobilitat els detalls de les principals actuacions que s'estan executant a la ciutat

25 octubre 2022
El Ayuntamiento expone al Consejo de Movilidad los detalles de las principales actuaciones que se están ejecutando en la ciudad

El Consell de Mobilitat ha celebrat hui en el Saló de Plens de l'Ajuntament una nova sessió en la qual els seus membres han sigut informats del desenvolupament de les principals actuacions que s'estan executant a la ciutat. Una sessió que s'ha centrat en el desenvolupament dels programes de l'IDAE I i II per a la renovació de l'enllumenat públic, el soterrament de l'avinguda Beniardà, o les intervencions en avingudes com Severo Ochoa, Armada Espanyola, la Vila Joiosa i Montecarlo.

"En total hem explicat a totes les associacions i col·lectius que tenen a vore amb la mobilitat més d'una vintena d'actuacions que s'estan executant o estan a punt d'acabar" ha indicat el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate.

Respecte a l'execució dels programes de l'IDAE, els tècnics municipals han detallat que la primera fase d'este, corresponent a la zona Centre, ha actuat sobre 2.517 punts de llum, que ja compten amb tecnologia led, i 54 centres de comandament. Això suposa renovar el 73,81% d'enllumenat de la zona i una reducció de la potència instal·lada de 441,2 kW a 119,53.

La segona fase d'este programa es correspon amb la renovació de l'enllumenat de la zona de Llevant i la intervenció actua sobre 3.512 punts de llum i 55 centres de comandament. Significa renovar el 43,85% dels 7.660 punts de llum que hi ha en la zona i reduir la potència instal·lada de 759,59 kW a 195,01 kW. Els programes de l'IDAE, tres en total, s'executaran entre 2021 i 2023 amb una inversió d'una mica més de sis milions, dels quals l'Institut finança la meitat, amb diners de fons europeus.

Quant a l'avinguda la Vila Joiosa, s'ha informat de la construcció d'una rotonda per a regular el trànsit de vehicles en la confluència amb Marina Baixa per a millorar la seguretat viària i la mobilitat. Aqueixos treballs comporten a més la renovació la millora de servicis com la recollida d'aigües pluvials, conduccions de clavegueram i la xarxa d'aigua potable.

En Severo Ochoa les actuacions s'han centrat en la reposició i millora de la xarxa d'aigua potable i clavegueram, així com en la renovació de les voreres, donant continuïtat a l'estètica que s'havia implantat abans en l'Ametlla de Mar. També s'ha millorat la mobilitat amb la creació d'una rotonda en l'encreuament amb Otto d'Habsburg i s'inclou la renovació de l'enllumenat i el mobiliari urbà.

Així mateix s'ha informat de la renovació d'infraestructures d'aigua potable i sanejament de l'avinguda *Montecarlo, que abasta un tram d'uns 500 metres des dels carrers Berlín a París, amb un pressupost d'1,1 milions d'euros i deu mesos d'execució. Una obra "molt necessària" pel fet que les canonades i conduccions són molt antigues i calia substituir-les.

Igualment, un dels assumptes abordats han sigut les obres en Armada Espanyola amb motiu de la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que van començar a primers d'este mes i s'executaran en dos mesos aproximadament. La primera fase d'esta actuació comprén el tram que va des de l'avinguda de Xixo fins a la rotonda de Creu Roja, en l'encreuament amb Vicente Llorca Alós, amb una inversió superior a 1,2 milions i el suport de la Diputació dins del programa Planifica.

Concretament, l'organisme provincial aporta 249.360 euros a este projecte amb el qual la ciutat avança en "sostenibilitat i mobilitat sostenible", alguna cosa que "forma part de l'ADN de Benidorm" ha assenyalat González de Zárate. La zona abasta una superfície de 24.000 metres quadrats, que "es transformarà per a abordar una mobilitat més sostenible", en la qual "guanyem espai per al vianant" sent, a més, "més conseqüents amb la protecció del medi ambient" ha dit.

L'objectiu d'esta actuació és potenciar l'ús de mitjans blans de mobilitat -bicicletes i vehicles de mobilitat personal- i desplaçar el vehicle privat cap a aparcaments dissuasius més allunyats del centre urbà com puguen ser els de Xixo o l'avinguda Beniardà. Per a això, es preveu la creació de plataforma única, així com actuacions per a incentivar l'ús de la bicicleta i minimitzar les emissions de CO₂.

"En general tractem de buscar les millors fórmules per a mantindre l'aparcament dels veïns, que no tinguen repercussió en el trànsit o afecte el menys possible" ha dit l'edil, que ha expressat el seu convenciment que "en la mesura que siga possible" per Setmana Santa ja no hi haurà cap obra pública en marxa.

González de Zárate ha tornat a demanar "'paciència i tranquil·litat" als veïns i ha recordat que amb cada intervenció "millorem les vies i els serveis, canviem l'enllumenat i fem la zona més accessible". El regidor ha conclòs reiterant que "esperem que el mes de febrer el 90% de les obres estiguen acabades", la qual cosa comportarà "que la ciutat millorarà molt i serà més còmoda i amable per a tots".

Audios relacionados
Corte voz 1 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 - González de Zárate
Audio file