EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

06:34 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El nou edifici albergarà l'innovador servei de mediació de l'Ajuntament de Benidorm, que busca resoldre conflictes entre veïns

Benidorm comptarà amb un Centre de Mediació Municipal pioner en atenció social

25 octubre 2022
Benidorm contará con un Centro de Mediación Municipal pionero en atención social

El pioner projecte d'atenció social, emmarcat en l'EDUSI de Benidorm, compta amb un pressupost que ascendix a 1.994.770 euros i una inversió europea de quasi 1 milió d'euros.

La Junta de Govern Local de Benidorm ha aprovat hui el projecte del futur centre de mediació municipal, un espai amb ús social emmarcat en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador. "Amb este nou edifici, que se situarà en el barri dels Tolls, continuem ampliant els espais destinats a l'atenció social de Benidorm," ha explicat l'alcalde Toni Pérez.

"El Centre de Mediació Municipal albergarà serveis bàsics completament gratuïts per als veïns de Benidorm, buscant entre altres gestionar i resoldre conflictes entre veïns per a evitar que les disputes acaben en els jutjats," ha afegit l'alcalde, que matisa que "l'edifici, amb els seus més de 600 metres quadrats, millorarà la prestació de serveis de l'àmbit social de l'Ajuntament i ajudarà a revitalitzar este barri de la zona d'actuació EDUSI."

El reconegut arquitecte Ignacio Vicens, que signa edificis com la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Navarra, també signa l'edifici aprovat hui. Situat en l'avinguda de Portugal, l'innovador edifici té més de 666 metres quadrats disposats en dos plantes. Inclou despatxos d'atenció, una aula formativa, sales per a reunions i zones d'espera i atenció ciutadana, per a millorar la prestació del servei en un enclavament situat en la zona residencial de Benidorm.

L'innovador servei de mediació municipal va començar a funcionar el març de l'any passat a través de la regidoria de Benestar Social. En este procés, voluntari i gratuït, treballadors qualificats de l'ajuntament atenen conflictes entre veïns per a aconseguir un acord beneficiós per a totes dos parts. D'esta manera, els veïns reben una solució imparcial i s'evita sobrecarregar l'administració jurídica. Gràcies a l'aprovació de hui de la Junta de Govern Local, este servici disposarà d'un innovador i modern edifici per a millorar la comoditat i la prestació d'esta via d'atenció social.

El Centre Social de Mediació Municipal compta amb un pressupost que ascendix als 1.914.770 euros i té una ajuda del 50% dels fons FEDER europeus a través de l'EDUSI de Benidorm. El projecte aprovat, que busca millorar els serveis públics, s'inclou en l'onzena línia d'actuació de l'EDUSI que té per objectiu "millorar i condicionar les dotacions per a l'atenció social, la inserció laboral i la participació ciutadana, optimitzant la gestió i l'ús dels espais públics."

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte de voz 1 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 2 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 3 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 4 - Toni Pérez
Audio file