EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

22:24 PM

HORA BENIDORM

8ºC

Cel clar

O 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S’avança al Reial decret 902/2020 d’Igualtat Retributiva entre dones i homes del Govern amb un diagnòstic de l’organització de la plantilla

L’Ajuntament de Benidorm presenta el seu Pla d’Igualtat per al personal municipal

14 abril 2021
L’Ajuntament de Benidorm presenta el seu Pla d’Igualtat per al personal municipal...

Este matí s’ha presentat el Pla d’Igualtat per al Personal Municipal realitzat per l’àrea que dirigix Ángela Zaragozí que respon a una petició del plenari municipal de 2019 i analitza la situació de la plantilla municipal des d’àmbits com ara la igualtat d’oportunitats i tracte, l’eliminació de la discriminació, la transversalitat, la participació, la corresponsabilitat i la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

La presentació, celebrada en el Saló d’Actes de l’Ajuntament, ha comptat amb la presència, de representants dels tres grups polítics municipals, responsables de les àrees municipals de gestió i sindicats. L’edil d’Igualtat i Recursos Humans ha donat la benvinguda als assistents i els ha animat a continuar perseverant en la lluita "efectiva" per la igualtat des de tots els àmbits de gestió.

Es tracta d'un pla que "no es pot considerar estàtic", ha assenyalat Zaragozí, "està viu". Un "treball multidisciplinari de moltes àrees de l'Ajuntament", que ha estudiat "l'estat de la plantilla quant a gènere" i subratlla les diferències per a "començar a treballar en les solucions".

El Pla ha analitzat la situació partint de les 843 persones que conformen la plantilla municipal en 2018, i que llança en el seu conjunt un elevat percentatge de masculinització del 72% enfront del femení, del 28%. El Pla destaca unes xifres més igualades en les categories laborals superiors que van distanciant-se en els escalafons més baixos.

Estava previst presentar el Pla temps arrere, però "amb la Covid-19 –ha aclarit Zaragozí– hem patit un retard" per les "limitacions sanitàries". Este temps ha permés, no obstant això, avançar en algunes de les propostes inicials pel que l'edil ha postil·lat que "se n'han anat canviant" i "probablement hui dia ja les tenim resoltes respecte al que es plantejava a l'inici d'esta marxa".

Ángela Zaragozí ha reivindicat el treball "pioner" realitzat per l'Ajuntament en matèria d'Igualtat i ha posat com a exemple el Reial decret 902/2020 d'Igualtat Retributiva entre Dones i Hòmens que entra precisament hui, 14 d'abril, en vigor. Un reglament que planteja molts dels aspectes que ja desenvolupa el Pla d'Igualtat per al Personal Municipal de Benidorm. "Nosaltres –ha resolt l'edil– venim ja treballant en esta mena de pla. Anem sempre al capdavant en el que és igualtat de gènere".