EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

02:03 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La XXVII Fira del Llibre Antic i d'Ocasió obri les seues portes fins al 18 de setembre

26 agost 2016
Default Image
Curabitur ullamcorper magna nec mauris ornare, non feugiat purus euismod. Sed sed consectetur odio. Fusce pretium eros elit, in faucibus ipsum viverra eget.

Més de 20.000 volums, entre llibres antics i d'ocasió, s'exposen en les casetes instal•lades en la Plaça de la Hispanitat

La vintè setena edició de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de Benidorm es pot visitar des de hui, divendres 26 d'agost, fins al diumenge, 18 de setembre en la Plaça de la Hispanitat. La mostra ofereix més de 20.000 exemplars de llibres antics, de segona mà, restes d'edició i una selecció de vinils musicals que faran les delícies de tot col•leccionista i amant de la cultura.

“Hi ha llibreries que porten ja 27 anys amb nosaltres, des del primer en què celebrem aquesta fira”, ha dit la regidora de Cultura, Ana Pellicer, durant el recorregut que ha realitzat, acompanyada per Xavier Gomis, un dels llibreters organitzadors i altres edils de la corporació. Pellicer ha volgut subratllar que, entre els obres exposades es poden trobar exemplars “des d'un euro fins a toms i col•leccions antigues que ronden els 2.500”. Fullejant entre les obres en venda es descobreixen exemplars com ‘Vida y costumbre de los israelitas’, edició de 1557 del treball de l'historiador jueu del segle I, Flavi Josep; ‘Las siete partidas de Alfonso X El Sabio’, de 1767; una ‘Gramática latina de Antonio de Nebrija’, impresa a Alcoi el 1840 i molts uns altres més tresors culturals. Per açò, Pellicer ha animat a tots els veïns i turistes a “passejar” entre les parades i gaudir d'aquesta mostra tan didàctica a Benidorm.

Xavier Gomis, per la seua banda, ha matisat que en la Fira “es pot trobar de tot”. Hi ha novel•la d'autoajuda, “que ara estan de moda”. També novel•les d'amor o històriques “que es venen molt”. No obstant açò ha posat l'accent en les possibilitats que aquesta fira ofereix als col•leccionistes i en la cotització que poden arribar a aconseguir alguns dels exemplars exposats, puntualitzant que el valor dels llibres troba “en el difícil que siga trobar-los i en la quantitat de gent que es dedique a col•leccionar-los”.

Gomis ha destacat la importància de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de Benidorm en el panorama nacional. Si ben bé el llibreter ha reconegut que tant a Madrid com a Barcelona “es ven molt”; en proporció, a Benidorm “es ven una quantitat de llibres tremenda” i ho ha atribuït a la gran afluència de visitants entre locals i forans. “Per a nosaltres és una molt bona fira, estem contents, per açò repetim” i part d'aqueix èxit, ha reconegut, es deu a la col•laboració amb l'Ajuntament a la qual ha definit com a “immillorable”.

En la present edició de la Fira exposen les llibreries Escudero i Becker, de Benidorm; Rivendel, d'Altea; Treserras, de Barcelona; Buendía Llibres, de Lorca i Urbano i Biblioplayas, de Granada.