EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

00:50 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm tanca l'acord expropiatori que permetrà completar la urbanització de l'avinguda Beniardà

26 agost 2016
Default Image
Curabitur ullamcorper magna nec mauris ornare, non feugiat purus euismod. Sed sed consectetur odio. Fusce pretium eros elit, in faucibus ipsum viverra eget.

El conveni amb els propietaris de l'Hostal Roca conclou un expedient que es va iniciar en 1989

Les obres que multiplicaran l'amplària de la vorera en el tram baix de l'avinguda s'iniciaran el pròxim 19 de setembre

L'Ajuntament de Benidorm ha aconseguit tancar un acord expropiatori amb els propietaris de l'Hostal Roca que permetrà, després de diverses dècades, completar la urbanització de l'avinguda de Beniardà. La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha explicat que sobre la base d'este acord l'Ajuntament obtindrà 136,20 metres quadrats de sòl que s'incorporaran a la via pública, podent multiplicar per sis l'amplària actual que presenta la vorera esquerra de l'avinguda en el seu tram més pròxim al 'Cruce'.

Els termes de l'operació, en la qual s'ha estat treballant des del passat octubre i que suposarà un desemborsament de 155.160 euros, han quedat plasmats en un "conveni expropiatori de mutu acord", que ara s'exposarà al públic per un període de 20 dies. Això no obstant, els propietaris "han donat el seu consentiment perquè l'Ajuntament puga ocupar ja en precari el sòl i així iniciar com més prompte millor les obres d'urbanització d'este tram de l'avinguda".

Caselles ha explicat que està previst que estes obres s'inicien "el pròxim 19 de setembre" i consistiran en la demolició de l'actual mur baix i el xicotet jardí que delimiten la propietat, i la posterior reconversió d'este espai en una vorera 6,83 metres d'ample, "l'amplària necessària per a garantir la seguretat dels vianants i del trànsit rodat que baixa per l'avinguda procedent de la CV-70".

L'edil ha subratllat que la incorporació a la via pública d'este espai enfront de l'Hostal Roca "era una demanda històrica dels veïns, dels locals adjacents i sobretot dels vianants amb mobilitat reduïda o portadors de carrets", ja que a causa de l'estretor de la vorera estos últims "es veien obligats a baixar calçada per a recórrer este tram de 20 metres d'avinguda".

Caselles ha indicat que este acord "és fruit de quasi un any de negociacions" i amb ell "es dóna per finalitzada l'execució de tota l'avinguda, llevant tots els jardins d'entrada com preveia el Pla General de 1990". La regidora, que també està al capdavant de l'àrea d'Hisenda, ha aclarit que el cost d'esta expropiació estava consignat en l'apartat d'Inversions del pressupost municipal, ja que "estàvem convençuts que les negociacions anaven a arribar a bon port i que esta demanda històrica anava a desbloquejar-se enguany, com així ha sigut".