EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

06:41 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Setmana Europea de la Mobilitat a Benidorm arranca en les senderes ecològiques del Moralet

16 setembre 2023
Semana Europea de l Movilidad.
Semana Europea de l Movilidad.

Amb un recorregut a través de les senderes ecològiques del Moralet han començat a Benidorm les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat que es desenvoluparan entre el 16 i el 22 de setembre.

L'alcalde en funcions de Benidorm, José Ramón González de Zárate, i el regidor de Mobilitat, Francis Muñoz, altres companys de l'equip de govern i particulars s'han donat cita este matí a les 10.00 h en els accessos a la zona des de Via Parc per a conéixer les seues senderes i també les pròximes actuacions municipals que s'executaran en ella.

Francis Muñoz ha animat a veïns i visitants a participar en les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat recordant els "beneficis no sols per a la salut i el medi ambient" dels mitjans de transport ecològics i sostenibles, "com ho són els desplaçaments a peu", sinó també en la necessitat d'"aprofundir en la promoció de la cultura de la sostenibilitat" que ens permeta afrontar el repte de futur "amb confiança" i gaudir de la millor ciutat possible.

Per part seua, González de Zárate ha recordat que Benidorm és referent "en l'àmbit europeu, nacional i autonòmic de "la mobilitat, de l'accessibilitat, de les noves tecnologies per al medi ambient i d'adaptació al canvi climàtic", com ha quedat de manifest en esta activitat emmarcada dins de la Setmana de la Mobilitat.

L'alcalde en funcions ha assenyalat que El Moralet és "l'anell verd" que embolica la ciutat des de la Serra Gelada fins a la Cala, amb l'Horta, el Parc de la Séquia Mare o l'Aigüera i ha posat l'accent que Benidorm és "verda i blava", en clara referència a la mar "neta i transparent" i a les zones de bosc recuperades per a la ciutadania.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, González de Zárate ha recordat que Benidorm destinarà una nova inversió en El Moralet "d'aproximadament 500.000 euros emmarcada en el programa de l'Edusi" (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat). Gràcies a ella s'instal·laran cambres "ecològiques" al llarg de les senderes per a "el control d'incendis o possibles abocaments" al que s'afegirà un programa de reforestació podat i neteja.

Finalment, l'alcalde en funcions ha fet una crida a la ciutadania i als qui arriben a la ciutat per a "que visiten el Parc del Moralet" perquè gaudiran d'un espai únic i de "rutes espectaculars totalment accessibles".

Demà 'Dia de la Bicicleta'

Per part seua, Demà diumenge tindrà lloc la segona activitat de la Setmana Europea de la Mobilitat a Benidorm amb el 'Dia de la bicicleta', a partir de les 10.00 del matí amb una ruta ciclista que partirà des de l'avinguda de Madrid fins a la Torre dels Caletes en el parc natural de la Serra Gelada.

Audios relacionados
#1 Corte de voz de José Ramón González de Zárate.
Audio file
Audios relacionados
#2 Corte de voz de José Ramón González de Zárate.
Audio file
Audios relacionados
#3 Corte de voz de José Ramón González de Zárate.
Audio file
Audios relacionados
#4 Corte de voz de José Ramón González de Zárate.
Audio file