EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

17:41 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En l'acte central, organitzat per l'Associació Sociocultural del cos, s'ha entregat la Creu al Mèrit amb Distintiu Blau i felicitacions públiques a diversos agents

La Policia Local commemora el seu 179é aniversari

04 març 2023
Aniversario Policía Local

L'alcalde subratlla que la presència i actuació de la Policia Local és "garantia" d'"un dels béns més preuats de Benidorm: la seguretat".

La Policia Local de Benidorm ha commemorat hui el 179é aniversari de la seua fundació amb un acte institucional que s'ha celebrat en la sala d'actes de l'Ajuntament. Un aniversari que oficialment es va complir el passat dia 1 de març i que des de l'Associació Sociocultural de la Policia Local han festejat amb una sèrie d'actes que van començar el dissabte 25 de febrer i que es prolongaran fins a l'1 d'abril.

A l'acte institucional han assistit, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez; membres de la Corporació municipal; el Comissari Cap en funcions de la Policia Local, Luis Martín Arévalo; el Comissari cap del Cos Nacional de Policia, Ceferino Serrano; el tinent de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, Manuel Alberto Sánchez; el jutge degà, Joan Francesc Vives; així com representants de Protecció Civil i Creu Roja, i una representació d'agents del cos de la Policia Local.

Durant l'acte, s'ha entregat la Creu al mèrit policial amb Distintiu Blau, concedida per la Direcció General de Seguretat i Resposta en Emergències a proposta de la junta de comandaments de la Policia Local i a sol·licitud de la Corporació de Benidorm, als agents Nuria López Santos i José Ramón Fuentes Marín per "sobreeixir amb notorietat i perseverança en el compliment dels deures del seu càrrec".

Així mateix, s'han traslladat felicitacions públiques "per haver realitzat un servei especialment meritori en el compliment de les seues funcions" als agents José Luis Tormo González, Miguel Puertas Reig, Manuel Caballero Nadal, Antonio Gorreta Amador, Jaime Óscar Grau García i David Jiménez Sahuquillo. A més, i amb motiu de la seua jubilació, s'ha reconegut als oficials José Gil Castañeda i Juan Enrique Martínez Pérez.

A més, des de l'Associació Sociocultural de la Policia Local s'ha entregat una mètopa al Parc Comarcal de Bombers en agraïment per "la dedicació, compromís, professionalitat i labor prestada al servei de la ciutadania de Benidorm".

Després d'estos reconeixements, en el seu discurs institucional, el Comissari Cap en funcions ha assenyalat que "amb prop de dos segles de vida, la Policia Local de Benidorm ha mostrat amb escreix la seua solvència, sobretot en els temps actuals", evidenciant "la seua capacitat d'adaptació, d'actuació, d'atenció i, per descomptat, de resolució abans les situacions més adverses".

Martín Arévalo ha assegurat que "gran part del nostre potencial es deu a la professionalització del cos en les últimes dècades"; i ha incidit en el fet que "la realitat canviant" exigix "una major adaptació en la modernització de la gestió, l'agilitació dels procediments, l'actualització dels protocols, la formació permanent dels nostres efectius" i "la creació d'una plantilla estable, suficient i rejovenida". "Tot–ha afirmat– per a continuar prestant de manera eficient els serveis que tenim encomanats" i per a "alinear-nos amb les demandes socials i les necessitats ciutadanes".

Així mateix, ha felicitat els agents que han sigut reconeguts hui i als quals s'han jubilat, especialment  fa breus dates Comissari cap, Juan Fuertes Apastegui, qui ha estat al capdavant del cos durant els últims trenta-set anys. També ha fet esment a l'agent Jaume Climent, de la Unitat Canina i especialista en rescats, que el mes de febrer passat es va desplaçar fins a Turquia de "manera altruista" per a participar en les labors de rescat de les víctimes del terratrémol.

Unes felicitacions i reconeixements als quals s'ha sumat l'alcalde, que ha sigut l'encarregat de tancar l'acte. Toni Pérez ha destacat "el respecte, la valentia i el rigor" amb què els agents "defenseu lleis i Constitució, al mateix temps que ajudeu i protegiu persones i béns, vigilants sempre de conferir seguretat" als qui "fem de Benidorm lloc de residència, treball, oci o descans, vetlant per la tranquil·litat i seguretat de tots, al costat de les Forces i Cossos de la Seguretat de l'Estat" amb presència a la ciutat.

L'alcalde ha remarcat que la presència de la Policia Local "als carrers diàriament i de continu" i "en els esdeveniments" que se celebren a la ciutat, a més de "necessària i molt valorada", és "garantia, en tot moment, d'un dels més preuats béns de Benidorm: la seguretat". Una seguretat, ha incidit, que "no sols s'evidencia i constata en les dades, sinó també en la percepció" que tenen d'ella residents i turistes i que se situa en llindars fins i tot superiors.

Tal com ha ressaltat l'alcalde, "Benidorm és una ciutat hospitalària, diversa, inclusiva, acollidora i segur; i ho és, fruit de l'obstinació de les seues gents, d'esta administració municipal i del compromís de servei i acció dels Cossos i Forces de Seguretat representats a Benidorm i, entre ells, el nostre Cos de Policia Local".