EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

02:19 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament declara este acte, que se celebra a la platja, d'Interés Turístic Local, igual que el Castell de Focs de Cap d'any

La 'Invasió Mora de la Vila' marca l'inici de les festes de Moros i Cristians

30 setembre 2022
La ‘Invasión Mora de la Villa’ marca el inicio de las fiestas de Moros y Cristianos

L'acte de la 'Invasió Mora de la Vila' va donar anit inici a les festes de Moros i Cristians de Benidorm. Centenars de persones es van congregar a la platja de Llevant per a viure este acte que simbolitza l'arribada dels exèrcits de la mitja lluna a Benidorm encapçalats per l'ambaixador moro. Sobre l'arena els esperaven les tropes cristianes. Després d'un diàleg infructuós, una justa i enfrontaments cos a cos, els sarraïns van aconseguir fer-se amb la plaça de Benidorm, que fins diumenge que ve no aconseguiran recuperar els cristians.

L'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Festes, Jesús Carrobles; membres de la Corporació municipal; el president de l'Associació de Moros i Cristians, Francis Teuler; les Reines de les Festes Majors Patronals, Aila Merenciano i Chloe D'Hebboudt, i les seues dames d'honor; el president de la Comissió, José Vicente Fuster; i el president de l'Associació de Penyes, Adrián Romero, van seguir el desenvolupament d'este acte, que des d'ara mateix és considerat d'Interés Turístic Local. Així ho va decidir la Junta de Govern Local dilluns passat, incloent-hi també sota esta catalogació el Castell de Focs artificials que en Cap d'Any es dispara també des de la platja.

Les festes de Moros i Cristians prosseguiran al llarg del cap de setmana, amb un complet programa d'actes en el qual no faltaran la música i la pólvora.

Programa d'actes

Divendres, 30 de setembre

19.30 hores al Castell (plaça de S. M. els Reis d'Espanya, Ajuntament): ESTAFETA I AMBAIXADA CRISTIANA. Descripció: L'Ambaixador Cristià incitarà a les Hosts Mores a abandonar el Castell. Davant la negativa d'estos es produirà la declaració de guerra, iniciant-se l'Alardo que finalitza amb la Reconquesta de la fortalesa de Benidorm per les Tropes Cristianes.

Dissabte, 01 d'octubre

10.30 hores en Carrer Escoles: DIANA Formació: Estendard de l'Associació, Bàndol Moro i Bàndol Cristià. Itinerari: Escoles, Tomas Ortuño, Passeig de la Carretera, Martínez Alejos i Gambo fins a la plaça Triangular.

20.00 hores en Tomas Ortuño (cantonada amb Ondulada): GRAN ENTRADA MORA I CRISTIANA Espectacular desfilada de les Hosts Mores i Tropes Cristianes pels principals carrers de la nostra vila. Formació: Estendard de l'Associació, Bàndol Moro i Bàndol Cristià. Itinerari: Tomas Ortuño, Venus, Russafa, Martínez Alejos i Gambo fins a la plaça Triangular.

Diumenge, 02 d'octubre

12.00 hores al Castell (plaça de S. M. els Reis d'Espanya, Ajuntament): PARLAMENT DE PAU (1990, Sr. Pere Maria Orts i Bosch). Descripció: L'Alcaid del Castell (cristià) i el Príncep de Kairouan (moro) argumenten sobre la legítima propietat del Castell de Benidorm, després de la qual cosa queda demostrat que és una Fortalesa Cristiana i les Hosts Mores es retiraran pacíficament.

12.30 hores: OFRENA DE FLORS a Sant Jaume Apóstol, patró de l'Associació de Moros i Cristians de Benidorm. Formació: Estendard de l'Associació, Bàndol Moro i Bàndol Cristià. Tancant la comitiva Entitats locals i Autoritats. Itinerari: Des del Castell, pl. Dr. Fleming, Ferreries, Passeig de la Carretera i Santa Faç fins a l'Església de Sant Jaume i Santa Anna.

13.00 hores: SOLEMNE MISSA MAJOR amb la presència i participació de Filaes i autoritats.

20.00 hores en Tomas Ortuño (cantonada amb Ondulada): Retreta. Descripció: Desfilada festera de carrosses amb tradicional llançament de confetis, serpentines i altres elements festius. Itinerari: Tomas Ortuño, Venus, Russafa, Martínez Alejos i Gambo fins a la plaça Triangular.