EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

17:16 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Intervals de núvols con lluvia escasa

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

60%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els talls de trànsit afectaran des de Xixo fins a Llorca Alós durant dos mesos i es permetrà l'accés a guals als residents

Benidorm inicia el dilluns les obres de la Zona de Baixes Emissions en Armada Espanyola

30 setembre 2022
Benidorm inicia el lunes las obras de la Zona de Bajas Emisiones en Armada Española

Dilluns que ve 3 d'octubre comencen en l'avinguda Armada Espanyola els treballs de la primera fase de la creació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que tindran un termini d'execució calculat de dos mesos.

Esta primera fase comprén el tram que va des de l'avinguda de Xixo fins a la rotonda de Creu Roja, en l'encreuament amb Vicente Llorca Alós. Així, la circulació en Armada Espanyola seguirà com fins ara, limitada només als vehicles autoritzats i amb accés a guals per als residents en funció del desenvolupament de l'obra.

De qualsevol forma, els qui circulen per Armada Espanyola hauran d'abandonar la via en arribar a l'avinguda de Xixo i eixir en direcció a Vicente Pérez Devesa. Els vehicles que baixen pel carrer Guatemala o Puerto Rico en direcció a la platja tampoc podran continuar per Armada Espanyola i hauran de desviar-se per Rajadell en sentit ascendent.

Esta actuació suposa una inversió superior a 1,2 milions i compta amb el suport de la Diputació dins del programa Planifica. Concretament, l'organisme provincial aporta 249.360 euros a este projecte amb el qual la ciutat avança en "sostenibilitat i mobilitat sostenible", alguna cosa que "forma part de l'ADN de Benidorm" ha assenyalat el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate.

La zona abasta una superfície de 24.000 metres quadrats, que "es transformarà per a abordar una mobilitat més sostenible", en la qual "guanyem espai per al vianant" sent, a més, "més conseqüents amb la protecció del medi ambient" ha dit.

L'objectiu d'esta actuació és potenciar l'ús de mitjans blans de mobilitat –bicicletes i vehicles de mobilitat personal– i desplaçar el vehicle privat cap a aparcaments dissuasius més allunyats del centre urbà com puguen ser els de Xixo o l'avinguda Beniardà.

Per a això, es preveu la creació de plataforma única, així com actuacions per a incentivar l'ús de la bicicleta i minimitzar les emissions de CO₂. Entre altres elements, està prevista la col·locació d'un comptador de bicicletes, aparcament intel·ligent per a bicis, un sistema de monitoratge ambiental, sistemes d'informació al transport públic urbà i un reforç del control d'accés de vehicles.

Un altra finalitat és "millorar la qualitat de vida de residents i turistes, de l'aire i la seua salut a través d'iniciatives com esta que ens porten a reforçar el control de vehicles contaminants, la càrrega i descàrrega de mercaderies i la mobilitat dels autobusos".