EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

05:26 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Prop de 250 locals han tramitat ja la renovació de les seues llicències

La inspecció municipal visita més de 500 establiments d'hostaleria de Benidorm per la campanya de regularització de cadires i taules

18 octubre 2023
Inspectores municipales visitan más de 500 establecimientos de hostelería de Benidorm por la campaña de regularización de sillas y mesas

L'edil de Comerç anima als hostalers que encara no han emplenat el tràmit a adequar les seues terrasses a les condicions que recullen les normatives.

L'Ajuntament de Benidorm ha girat visita a més de 500 establiments d'hostaleria de la ciutat dins de la campanya informativa iniciada a la fi del passat mes de setembre per a regularitzar la situació d'estos negocis i recuperar la normalitat en la instal·lació de cadires i taules en la via pública, després de l'alçament de totes les restriccions que en el seu moment es van implantar per la pandèmia. Així ho ha donat a conéixer este dimecres el regidor de Comerç i Inspecció Municipal, Javier Jordá, que ha destacat que, a més de la circular que s'ha enviat a tots els establiments, els inspectors municipals també els estan visitant personalment per a informar-los de l'obligació d'adequació de les seues terrasses a les condicions que establix l'Ordenança Municipal número 2 d'Usos de les Zones d'Ús Públic, així com de l'Ordenança Fiscal número 20 reguladora de la Taxa per Utilització Privativa o Aprofitament Especial del Domini Públic Local.

L'edil ha explicat que esta campanya, que compta amb el suport de l'Associació de Bars i Restaurants ABRECA, es prolongarà fins a finals d'enguany i ha convidat els establiments a regularitzar la seua situació en el termini més curt possible. Igualment, Jordá també ha recordat que el mes vinent de novembre s'inicia el termini perquè bars, restaurants i cafeteries amb cadires en la via pública presenten la documentació per a renovar les llicències de cara a 2024, tal com establixen les mateixes ordenances.

A poc més de quinze dies des que es va posar en marxa esta campanya, la informació que maneja l'àrea municipal de Comerç reflectix que ja hi ha un elevat nombre d'hostalers que han donat compliment a tots els tràmits per a la tornada a la normalitat a les terrasses. Segons Javier Jordá, esta xifra ascendix a prop de 250 locals, dels quals una mica més de 170 van presentar tots els tràmits abans fins i tot que el Consistori informara de la seua decisió de reactivar les ordenances municipals i fiscals en esta matèria, mentre que la resta han presentat les sol·licituds en estes dos últimes setmanes.

Esta tornada a la normalitat en la instal·lació de vetlladors implicarà diverses coses. D'una banda, recuperar la xifra de mobiliari autoritzat en els anys previs a la pandèmia, sense les ampliacions que es van permetre temporalment per a ajudar els negocis a pal·liar les pèrdues ocasionades per les restriccions i el tancament de l'hostaleria per la COVID-19. Igualment, també s'aplicaran la resta de condicions establides en l'Ordenança número 2, entre elles els espais on està autoritzada la col·locació de cadires i taules i en els quals no. Javier Jordá ha explicat que, a conseqüència d'esta última mesura, ja hi ha quasi mig centenar d'establiments de zones com el Passeig de Llevant, Jaume I o Mediterrani que no estan traient taules a l'exterior des de diumenge passat, quan es van començar a implantar les mesures.

No perjudicar el sector

Com ja va fer durant la presentació d'esta campanya, Javier Jordá ha recordat que es va triar el 15 d'octubre com a data per a la tornada a la normalitat en este sector per la "voluntat del govern local d'esperar que estiguera passada la temporada estival i els 'ponts' festius del 9 d'Octubre i la Hispanitat, dates en les quals Benidorm ha atret centenars de milers de persones, per a no perjudicar els hostalers en el millor moment de l'any". Així mateix, l'edil ha recordat que esta decisió es produïx "després d'una temporada alta que, com assenyalen tots els indicadors, ha sigut molt positiva en termes d'ocupació i econòmics per a la nostra ciutat", al que se suma el fet que "ens trobem en un moment en el qual han desaparegut totes les restriccions derivades de la pandèmia i no tenia sentit continuar prolongant durant més temps estes mesures extraordinàries que adoptem el març de 2020".

Fins a aquella data, el nombre d'establiments autoritzats pel Consistori benidormer per a instal·lar vetlladors com establixen les ordenances municipals ascendia a 391 cafeteries, bars i restaurants, amb unes 2.000 taules en la via pública.