EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

22:00 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament realitza tractament larvicides en embornals i zones humides per a evitar la presència i proliferació d'este insecte

La Diputació col·labora amb Benidorm en les accions de control davant el mosquit tigre

03 novembre 2022
Mosquito Tigre

Un any més, la Diputació Provincial d'Alacant ha col·laborat econòmicament amb l'Ajuntament de Benidorm en les accions de control enfront del mosquit tigre que es realitzen periòdicament en les èpoques d'aparició i reproducció d'este insecte. Concretament, l'organisme provincial ha concedit a l'Ajuntament una subvenció de 5.890,94 euros per a finançar part del cost dels tractaments larvicides que es duen a terme a la ciutat per a controlar la presència de dípters, especialment del mosquit tigre.

La regidora de Sanitat, Mónica Gómez, ha explicat que "des de l'Ajuntament, a través d'una empresa especialitzada, es duen a terme estos tractaments per a evitar la presència i proliferació del mosquit tigre principalment en els embornals de tota la ciutat –més de 2.000-, en zones proclius a l'acumulació d'aigua o en els aiguamolls dels barrancs".

A més de les accions de control, "cada any, des de la Regidoria de Sanitat, en col·laboració amb l'empresa concessionària de l'aigua, Hidraqua, es desplega una campanya informativa per a previndre l'aparició i desenvolupament del mosquit tigre". Així, al costat de la factura de l'aigua es distribuïx un fullet informatiu amb les principals mesures a adoptar en l'àmbit domèstic per a evitar que el mosquit tigre trobe un hàbitat en el qual criar i desenvolupar-se, a la vista que la gran majoria dels focus es localitzen precisament en els espais privats.

En este sentit, el fullet incidix que esta espècie sol reproduir-se en xicotetes quantitats d'aigua estancada, com per exemple en plats de tests, pots, desguassos, xicotetes cisternes, lones, tests o cendrers situats en balcons, patis o jardins, per la qual cosa és important evitar estes acumulacions d'aigua.