EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

00:03 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Quaranta carrosses van precedir en la vesprada d'ahir al magnífic tret del castell amb 1.250 quilos de pólvora i 22 minuts de duració

La desfilada de Carrosses i un gran Castell de focs artificials posen la cirereta a les Festes Majors Patronals 2022

16 novembre 2022
Castillo de fuegos artificiales FMP 2022
Castillo de fuegos artificiales FMP 2022

La disparada del Castell de focs artificials va posar anit el punt final a les Festes Majors Patronals de Benidorm d'enguany, que han estat marcades per la recuperació de tots els actes després de dos anys de pandèmia i la massiva participació.

L'última jornada de les Festes Majors Patronals de Benidorm no va defraudar ningú. Un matí que va començar a les 11.00 amb un espectacle infantil per als més xicotets des de la plaça de la Hispanitat fins a la de S. M. els Reis d'Espanya, al qual va seguir una mascletà infantil i una traca de caramels al migdia.

Però el plat fort del dia va començar a les dos de la vesprada amb l'última mascletà des de Jaume I, patrocinada per l'Associació de Penyes que va ser a càrrec de la pirotècnia Germans Sirvent/Piromedia. Amb quasi 98 quilos de pólvora va tindre una duració superior als set minuts.

Diversos milers de persones la van seguir des dels voltants de l'avinguda.

Ja a la vesprada la Desfilada de Carrosses va tornar a recordar des de les 18 hores edicions passades de les Festes, anteriors a la pandèmia, amb la participació de 40 carrosses, de les quals 36 prenien part en el concurs i altres dos a la modalitat de carrossa artesanal. Els premis enguany repartixen 1.000 euros a la millor carrossa, 600 euros el segon premi i 400 el tercer. La millor carrossa artesanal s'emporta un premi de 1.200 euros.

Una desfilada que va partir des de l'avinguda d'Alcoi i va transcórrer per Martínez Alejos, Russafa, Venus, Mart, Ametlers i va acabar al Parc d'Elx. Les dos últimes carrosses, les de les Reines i les seues Corts, posaven el fermall d'or a una cavalcada que va ser seguida per diversos milers de persones al llarg dels carrers i amb totes les cadires disponibles esgotades molt abans de començar.

El colofó va arribar després amb el tret del sonor i espectacular Castillo de focs artificials des de la platja de Ponent a càrrec de la pirotècnia Ricasa, que va il·luminar el cel de Benidorm davant una multitud que mirava sorpresa. Un total de 1.250 quilos de pólvora i 22 minuts de duració que van arrancar els aplaudiments dels presents durant diversos minuts.

Amb els festejos ja finalitzats, Benidorm ja ha iniciat el compte arrere per a les Festes Majors Patronals de 2023.