EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

22:47 PM

HORA BENIDORM

8ºC

Cel clar

O 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El regidor de Mobilitat indica que "un canvi" en el programari permetrà passar de 7 minuts de tancament a un màxim de 2

FGV reduïx el temps de tancament de les barreres del pas a nivell de Beniardà per a minorar els embossaments

29 novembre 2019
FGV reduce el tiempo de cierre de las barreras del paso a nivel de Beniardá para minorar los atascos

És una solució provisional a l'espera de la definitiva, que es coneixerà en 2020 i s'executarà en els anys següents.

A partir de la setmana vinent, les barreres del pas a nivell de l'avinguda de Beniardà romandran tancades menys temps cada vegada que el TRAM es dirigisca de la parada intermodal a l'estació de Benidorm, millorant així "la seguretat viària" i "minorant els embossaments" que actualment es produïxen en la zona, fonamentalment en "les hores punta". Així ho ha traslladat hui el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, que ha explicat que la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible ha donat instruccions a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) perquè introduïsca "un canvi de programari" que reduïsca de "7 minuts a un màxim de 2 el temps de tancament de les barreres del pas a nivell".

De Zárate ha recordat que, tal com constaten els informes municipals, la posada en marxa de la parada intermodal ha suposat un augment de la freqüència de passos dels trens i del temps de tancament de les barreres, que aconseguix en alguns casos els 7 minuts. De fet, hi ha moments del dia en què el pas del vehicle de la Línia 1 Alacant-Benidorm i el de la Línia 9 Benidorm-Dénia es produïx tan seguit, que en 20 minuts les barreres baixen fins a tres ocasions, amb un temps de tancament total de 14 minuts. Això es traduïx en cues de vehicles que poden superen els 400 metres, col·lapsant l'accés a Benidorm des de la CV-70, i fins i tot des de la variant de l'N-332, amb els consegüents "problemes de seguretat viària".

Segons ha recalcat l'edil, amb esta "solució provisional desapareixen els problemes de seguretat viària, el col·lapse de trànsit i la desesperació dels conductors" que passen per este punt: una mitjana de 26.000 diaris.

De Zárate ha agraït "a la nova directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, que en tan sols dos mesos haja buscat una solució provisional que anteriorment se'ns negava, i que mire a Benidorm com es mereix". En este punt ha recordat que "feia 3 anys que portem amb esta problemàtica, amb reunions i acords plenaris pel mig, sense que els anteriors responsables de la Conselleria atengueren la nostra petició". L'edil ha fet extensiu l'agraïment als tècnics d'FGV.

Així mateix, ha incidit en què esta solució provisional –"pràcticament amb cost zero"– és "molt important" i tindrà efectes immediats en el trànsit de la zona, fins que la Conselleria determine com resoldre definitivament la problemàtica. Referent a això, ha recordat que des de l'Ajuntament s'aposta per la tramviarització del TRAM al seu pas per Benidorm. La tramviarització permetria eliminar els actuals passos a nivell de Beniardà i carrer Itàlia, i substituir-los per encreuaments semaforitzats idèntics als quals funcionen a la Vila Joiosa, El Campello o Dénia, fent la circulació molt més àgil. Una solució que ja s'ha aplicat en pràcticament tota la Línia 1, i també en la 9 a Dénia.

D'antuvi, la Conselleria ha licitat un contracte per a la redacció d'un projecte de supressió dels passos en l'àmbit de tota la Comunitat Valenciana. Dins d'este projecte, del qual "volem participar", "sabem que els nostres passos a nivell de Beniardà i carrer Itàlia són prioritaris", ha agregat. Està previst que este projecte sobre els passos a nivell encarregat ara estiga llest en 2020 per a execució en els anys següents.