EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

11:12 AM

HORA BENIDORM

22ºC

Poc núvol

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament, a través del Pressupost Participatiu, invertirà 50.000 euros en els vials públics del barri

Es presenta als veïns el projecte d'urbanització de Finca Barrina

01 abril 2021
Es presenta als veïns el projecte d'urbanització de Finca Barrina...

El projecte d'urbanització d'ací a poc temps serà exposat al públic

La campanya 'A peu de carrer' ha reunit este matí a una vintena de veïns de Finca Barrina en un acte en el qual els regidors de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, i Espai Públic, José Ramón González de Zárate, al costat de tècnics municipals, i representants del Consell Veïnal, han presentat el projecte d'urbanització del barri i les actuacions que es duran a terme d'ací a poc temps dins del Pressupost Participatiu 2021.

De fet, com ha recordat Ana Pellicer, la intervenció en Finca Barrina és "una de les primeres propostes" que ha sigut "ateses pel Consell Veïnal dins del Pressupost Participatiu". S'ha previst que la inversió municipal es destine al parc públic existent, on es construirà un mur de maçoneria i en les vies de titularitat pública en les quals s'instal·larà mobiliari urbà, arbratge i enllumenat. En este apartat, els tècnics han informat el veïnat que s'està a l'espera d'una subvenció de l'IVACE (Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial) per a la seua millora.

Amb independència del projecte contemplat en el Pressupost Participatiu, s'ha presentat als veïns el d'urbanització realitzat pels Serveis Tècnics Municipals amb la finalitat d'aconseguir "tota la Finca Barrina", que compte –indica González de Zárate– amb un problema: "excepte un vial públic i el parc públic", tota la resta és de titularitat privada.

"Fa un any –ha recordat González de Zárate– ens vam comprometre a redactar el projecte d'urbanització per a saber els costos", contemplant una intervenció general en clavegueram, aigua potable, pluvials, enllumenat, etc. Hui, amb la redacció conclosa, els tècnics han explicat el pla al detall.

El responsable d'Espai Públic ha qualificat de "molt ambiciós" el projecte d'urbanització, amb "molta plataforma única" per a guanyar en accessibilitat aprofitant l'escassa circulació de vehicles en la zona. González de Zárate, qui ha deixat clar que al costat de la inversió pública serà necessària l'aportació dels propietaris, ha anunciat que "en breus dates" s'exposarà al públic perquè els ciutadans o entitats que ho desitgen puguen realitzar les al·legacions que estimen oportunes.

Finalment, Ana Pellicer ha valorat iniciatiu com 'A peu de carrer', recordant que ja són "dos anys de visites a cadascun dels barris" de Benidorm. "Visites molt productives per a tots –ha subratllat– perquè són moltes les aportacions que es presenten i totes a les quals se'ls pot donar viabilitat, se'ls dona".