EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

14:40 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'exposició, que podrà visitar-se fins al 15 de juny, recull prop de 80 imatges de la vida quotidiana del Benidorm dels anys seixanta i del 'boom' turístic

El museu Boca del Calvari exhibix la 'passió desordenada' de 'Quico, el Fotògraf'

01 abril 2021
El museu Boca del Calvari exhibix la 'passió desordenada' de 'Quico, el Fotògraf'...

El museu Boca del Calvari exhibix des de hui una exposició amb prop de 80 imatges preses en els anys seixanta per Francisco Pérez Baiona, 'Quico, el Fotògraf', en les quals es reflectixen aspectes de la vida quotidiana del Benidorm de l'època i les seues gents, així com del 'boom' turístic. Una mostra que podrà visitar-se fins al 15 de juny i que constituïx "un obligat homenatge a Quico i al que ell ha donat a denominar la seua 'passió desordenada': la fotografia", ha assenyalat l'alcalde, Toni Pérez. Pérez ha fet esta al·lusió després de recórrer l'exposició al costat de la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer; el mateix fotògraf i la comissària de la mostra, Alicia Lamarca.

L'alcalde ha significat que "durant dècades Quico ha plasmat en la seua obra el desenvolupament turístic de la ciutat i també el rostre de les dones i homes que van participar d'aqueixa transformació i que van apuntalar la idiosincràsia del Benidorm actual, en el qual innovació i projecció de futur es combinen amb mirades i 'picades d'ullet' al passat com els que fem amb esta exposició".

La mostra 'Una passió desordenada' es distribuïx en tres plantes del museu. En la planta principal una imatge a gran grandària presidix el fotoreclam que s'ha disposat per als visitants, i per al qual s'han 'recuperat' les torres i el pou del Castell.

La planta -1 està dedicada a l'activitat de Quico com a retratista, marcada la delicadesa i el respecte amb els quals el fotògraf va prendre estes instantànies. Tots dos aspectes s'aprecien tant en els retrats d'estudi recopilats en un únic mural calidoscòpic, com en els presos amb els carrers de Benidorm com a teló de fons i en els quals s'aprecien moments de la vida quotidiana.

En esta mateixa sala, s'alberguen dos vitrines retroil·luminades amb fotografies de l'autor i projecta un vídeo documental dedicat a la vida de Quico.

Ja en la planta 1, s'exposa la faceta més social del fotògraf amb instantànies de la vida diària dels habitants i visitants de la ciutat, així com tres fotografies de gran grandària dedicades al turisme, en la qual s'exhibix la fotografia arxiconeguda que el fotògraf prenc a l'actriu francesa Pascale Petit.

Lamarca ha explicat que el muntatge ens porta al present les fotografies "més significatives" captades pel visor de Quico en aquells anys seixanta, i que han sigut agrupades en diferents temàtiques com el turisme, el comerç local, escenes de la vida quotidiana i retrats.