EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

08:53 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En una setmana el Consell Veïnal entregarà la selecció de propostes per al Pressupost Participatiu dotat enguany amb 605.000 euros

Els Tolls amplia la zona de jocs enfront del complex escolar i l'accessibilitat

14 gener 2021
Els Tolls amplia la zona de jocs enfront del complex escolar i l'accessibilitat...

L'Ajuntament de Benidorm ha realitzat ja la pràctica totalitat de les actuacions en Espai Públic sol·licitades pels veïns del barri dels Tolls. El regidor de l'àrea, José Ramón González de Zárate, al costat de l'edil de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, veïns i els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario, han recorregut hui els carrers confrontants al complex escolar per a comprovar l'avanç dels treballs.

González de Zárate ha recordat que, en la reunió de fa un parell mesos en l'Extensió Administrativa del barri, els veïns es van queixar que hi havia calles "sobretot en l'avinguda de Bèlgica" on "els escocells s'havien alçat per les arrels dels arbres". Així mateix, en la trobada es va informar de "problemes d'accessibilitat".

Hui dia, ha assenyalat el regidor d'Espai Públic "la reparació d'escocells està totalment acabada en tota l'avinguda de Bèlgica, des d'Alfonso Puchades fins al carrer d'Itàlia". En la primera, a més, s'està col·locant el cautxú. Respecte a l'accessibilitat, González de Zárate ha aclarit que durant les passades festes nadalenques es van ampliar les voreres amb el que "ja tenim tres portes del CEIP Puig Campana accessibles" i adaptades per a mantindre "la distància de seguretat que exigix la situació sanitària actual".

Els operaris municipals treballaven este matí en la construcció d'una nova orelleta en la confluència del carrer Cortés Roig amb Bèlgica. Una segona brigada intervenia al final de l'avinguda del Municipi, que delimita l'àrea escolar amb els CEIP 'Els Tolls' i 'Puig Campana' i l'Escola Infantil Municipal 'Les Fontanelles'.

Tota la zona que anteriorment era de grava, s'ha formigonat i ara, com ha precisat González de Zárate "estem fent-la amable Què significa amable? Es pintarà perquè els xiquets es divertisquen" amb jocs com el sambori i "en breus dates" s'instal·laran noves engrunxadores.

Pressupost participatiu 2020-2021

Després del recorregut pels Tolls, i davant els representants del Consell Veïnal, Ana Pellicer ha anunciat que la Mesa Permanent analitzarà i seleccionarà les propostes presentades pels veïns de Benidorm que es presentaran al Pressupost Participatiu de 2021 esta setmana. Amb elles "i amb la puntuació del Consell –ha dit– tindrà lloc una reunió dijous que ve". Després d'ella, la informació serà traslladada als servicis tècnics municipals de cada departament perquè estudien "si són executables" i prompte seran anunciades.

Ana Pellicer ha recordat que "per a enguany s'han reservat dels comptes municipals 605.000 euros per a projectes i actuacions proposats pels veïns, aconseguint així "un nou rècord" des que en 2016 es van iniciar els pressupostos participatius".

La responsable de Participació Ciutadana ha detallat que "com en anys anteriors" s'estudiarà la totalitat de les propostes i al marge de les quals es plantegen des del pressupost participatiu, l'Ajuntament "estudiarà la possibilitat de realitzar, a càrrec del Pressupost Municipal, les actuacions que puguen ser executables", com s'ha fet en exercicis anteriors. Pellicer ha posat d'exemple la renovació i restaurat de la plaça de les Tendes, en La Cala, que, malgrat haver-se quedat fora del pressupost participatiu l'any passat, és hui dia una realitat.