EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

13:56 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

O 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La mostra, realitzada per alumnes de Batxillerat Artístic de l'IES Pere Maria Orts i Bosch es pot visitar ja en la segona planta del Boca del Calvari

Els futurs artistes de Benidorm reivindiquen amb 'ensomnis', la figura de Guillén Tato

04 febrer 2023
Boca del Calvari.
Boca del Calvari.

L'exposició 'Un esteta renaixentista' sobre la figura de l'almirall Julio Guillén Tato, allotjada en el Museu Boca del Calvari, incorpora, en la segona planta d'este singular edifici municipal, la mostra complementària 'ensomnis' (amb e minúscula), realitzada col·lectivament pels alumnes del segon curs de Batxillerat Artístic de l'IES Pere Maria Orts i Bosch.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, al costat de les regidores de Patrimoni Històric i Cultural i Educació, Ana Pellicer i Maite Moreno, van acompanyar al nombrós grup d'alumnes i professors de l'institut en el primer recorregut per la mostra, fruit del debat i diàleg constructiu a les aules plasmat sobre el paper i que, amb la utilització solament de paper i els colors roig i negre, trasllada al visitant, des d'una perspectiva onírica, a la visió del firmament que podria haver tingut l'il·lustre navegant durant les seues travessies.

Les constel·lacions creades pels estudiants han adaptat els seus límits a les dimensions de la sala. Un treball creatiu en el qual cada grup d'estreles reivindica la petjada que l'almirall va deixar a Benidorm i que perdura en els nostres dies, demostrant, en paraules de l'alcalde "la capacitat i l'art" dels jóvens estudiants.

"L'exposició –va dir Toni Pérez– acosta la figura d'una persona molt pròxima a Benidorm, autor d'espais que vivim cada dia". L'alcalde va recordar les aportacions de Guillén Tato en l'urbanisme del Benidorm proposat Pedro Zaragoza "que no sols va dissenyar, sinó que es va arromangar" per a fer-les realitat com el carreró dels Gats, la plaça de la Senyoria "que des del cel és una bella rosa dels vents", o la costanera del vaixell.

Per part seua, Ana Pellicer va abundar en la col·laboració de l'IES Pere Maria Orts i Bosch amb l'Ajuntament, amb iniciatives com 'Benidorm fet a mà' amb els alumnes del grau de Màrqueting i Publicitat, o esta, amb els de Batxillerat Artístic, "jóvens artistes del futur" en la qual han pogut "interpretar" l'obra de Guillén Tato i la possibilitat "d'exposar" el resultat en el Boca del Calvari.

El director de l'institut, Ignacio Gascón, va definir al Departament d'Arts Plàstiques de Pere Maria d'"autèntica" joia amb un "equip de professors espectacular". El docent va recordar que "l'art és fer molt amb poc" i, assenyalant a les creativitats, va reivindicar el "gust i la senzillesa" en elles aplicats.

Per part seua, les alumnes Laura Ortega i Ariadna Sánchez, en nom del col·lectiu d'estudiants, van recordar que "el més bonic que té l'art és poder compartir-ho"; va dir la primera, al mateix temps que va agrair l'Ajuntament per "brindar-nos estes oportunitats. En la seua intervenció, Sánchez va assenyalar que, la creació dels originals va tindre de base "les coses que li agradaven" a Guillén Tato i va abundar en la necessitat de donar-li a conéixer "perquè hui dia molts joves ni saben qui va ser, ni el que va fer per Benidorm".

L'exposició 'Un esteta renaixentista' i l'annex '*ensomnis" romandran en el Boca del Calvari fins al 19 de febrer.