EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

02:30 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Fins a final d'any es revisaran les columnes seques del voltant de 50 gratacels

Els bombers inicien les inspeccions dels sistemes d'extinció dels edificis en altura per a garantir el seu funcionament

18 abril 2018
Los bomberos inician las inspecciones de los sistemas de extinción de los edificios en altura para garantizar su funcionamiento

El bon estat d'este sistema reduïx el temps d'actuació en cas d'incendi.

Efectius del Consorci de Bombers de la Marina Baixa han iniciat les inspeccions dels sistemes d'extinció dels edificis d'altura de Benidorm per a certificar que es troben en bon estat i garantir així el seu correcte funcionament en cas d'incendi. Estes inspeccions s'estan fent sobre la base del protocol que han traçat la Diputació Provincial d'Alacant, l'Ajuntament i els administradors de finques de la ciutat, i se centren en les denominades 'columnes seques': una conducció d'ús exclusiu de Bombers que porta l'aigua a totes les plantes de l'edifici i que resulta clau en cas d'incendi per a actuar de forma més ràpida i segura.

L'alcalde, Toni Pérez; el diputat provincial d'Emergències, Jaime Lloret; el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez; i el sotsoficial cap del Parc Comarcal de Bombers, Santiago Rivera; han seguit de prop esta primera inspecció, que s'ha realitzat en un edifici de més de 20 altures de l'avinguda de Montecarlo.

El diputat Jaime Lloret ha indicat que estes inspeccions són "una reivindicació dels bombers des de fa molt temps", ja que, en una ciutat amb la concentració de gratacels que presenta Benidorm, el fet de "que la columna seca funcione bé és fonamental per a donar més seguretat als efectius i per a solucionar més ràpidament l'emergència".

El regidor de Seguretat ha detallat que "la idea és revisar fins al final d'any uns 50 edificis", i ha aclarit que les inspeccions es faran fora de la temporada alta per a no interferir en els serveis dels Bombers en el període de major risc d'incendis forestals. Martínez ha afegit que garantir l'ús d'estes columnes seques a través d'estes inspeccions redundarà positivament en "la percepció de seguretat que tenen veïns i turistes".

En este sentit, Lloret ha afirmat que "pretenem donar-li la màxima seguretat possible a una de les ciutats més turístiques", fins al punt que Benidorm "es convertisca en una de les destinacions turístiques més segures del món"

L'edil Seguretat Ciutadana ha recalcat que estes labors d'inspecció estan en sintonia amb "el compromís d'este equip de govern per millorar la seguretat", una màxima que no solament en prevenció d'incendis, sinó també en matèria d'espectacles i esdeveniments en la via pública.

Una vegada finalitzada la inspecció i comprovat el correcte funcionament de la columna seca de l'immoble, s'instal·larà un adhesiu perquè els Bombers sàpien que en cas d'emergència poden fer ús d'este sistema.

La importància de les 'columnes seques'

El sotsoficial cap del Parc de la ciutat ha explicat que en cas d'incendi en algun edifici d'altura, els Bombers injecten aigua en la columna seca. A través d'esta canonada, l'aigua puja a la planta en la qual es localitza el foc. En eixa altura, els Bombers connecten les mànegues a la columna i procedixen a actuar, reduint així els temps de resposta i extinció.

Per contra, si no es pot utilitzar este sistema cal "fer l'estesa de la mànega per l'escala" amb el consegüent desgast físic per als bombers i amb una demora en l'extinció.