EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

04:01 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Hidraqua i Servicis Tècnics han desenvolupat des de 2020 un seguit d'actuacions per al bon funcionament del sistema de col·lectors per a evitar afeccions a platges

Els barrancs i la ciutat de Benidorm, llestos per a afrontar la tardor i les 'gotes fredes'

31 agost 2021
Los barrancos y la ciudad de Benidorm, listos para afrontar el otoño y las ‘gotas frías’

De Zárate demana atendre les indicacions sobre zones inundables i reclama a la Generalitat el conveni de 2019 –encara sense executar– a Castelló-l'Ametlla de Mar.

"Poques ciutats tan preparades com Benidorm". Així de contundent s'ha mostrat el regidor d'Espai Públic José Ramón González de Zárate qui ha anunciat que els barrancs de Benidorm estan llestos per a afrontar episodis de 'gota freda' en els trams urbans que són de competència municipal.

De Zárate ha destacat que es treballa durant tot l'any, encara que s'intensifica esta acció durant el mes d'agost, i ha incidit en "la gran faena de la concessionària –Hidraqua–, els Servicis Tècnics Municipals i el factor d'inversions executades en els últims anys" com a elements claus.
Així, ha destacat el tanc antitempestes d'Avinguda Mediterrani "que deriva cabals a la xarxa de residuals, procurant que no arriben les primeres aigües brutes a la platja" de Llevant, i "la conducció de desviament de les aigües del Barranc Barceló al de l'Aigüera, per carrer Esperanto".

Sobre esta actuació ha assenyalat "el sistema digitalitzat" que controla les comportes que bé "envien aigües al tanc o les deriven a Orts Llorca i Esperanto, depenent del cabal".

El regidor també ha destacat la importància de l'actuació en carrer Zamora consistent en la "millora del drenatge per a evitar l'embassament que es produïa, tallant el carrer i que s'ha executat a través de fons de renovació de l'Ajuntament de Benidorm". De Zárate va recordar que és en la zona on "s'espera que la Generalitat comence les obres del Centre de Salut del Racó de l'Oix que hagueren de començar al setembre".

Ha posat l'accent González de Zárate en les actuacions dutes a terme des de març de 2020, quan les fases de confinament i mobilitat reduïda, "en la Zona de Ponent per l'urbanitzador TM sobre els barrancs Vela Blanca i Rajadell" que actuen sobre aqueixos possibles cabals, i va reivindicar obres i actuacions amb projectes i fases de licitació.

En este capítol va destacar l'actuació "del Barranc Barceló, entre Orozco i l'avinguda Juan Fuster Zaragoza a través de noves línies de finançament" i Emilio Ortuño "com a tancament del conjunt del Barranc Barceló, derivant tot el cabal a l'Aigüera".

També va indicar que a l'organisme de Costes "se li ha sol·licitat permís per a una actuació de drenatge del medi marí, a través de bombaments, perquè no arriben a les platges aigües brutes", assenyalant que esta obra s'escometrà "amb una subvenció de la Diputació"; i "amb fons europeus" una altra sobre el Barranc del Murtal amb els mateixos fins.

Va aprofitar De Zárate per a efectuar una reivindicació en el tema de la depuradora de residuals, com va fer ahir en el Ple: l'execució de l'obra del conveni signat amb la Generalitat Valenciana per a executar Castelló-l'Ametlla de Mar-Mediterrània, "el punt més frévol de Benidorm", conveni que, va recordar, "no està ni licitat i és una reivindicació de Benidorm". De Zárate va demanar a la Generalitat "que pense en la ciutat de Benidorm i en les platges de Benidorm" per a evitar situacions que les afecten. El conveni, va insistir, "està signat en el 19, encara que des del 17 portem negociant amb ells; havien d'haver començat en 2020 i en estes dates totalment acabades i no han començat, ni licitat i no sabem absolutament res".

També va apuntar el regidor, en el tema de pluvials, les actuacions del carrer Roma, amb un primer tram ja executat entre l'Ametlla de Mar i Estocolm i un segon, en execució, des d'Estocolm a Montecarlo, "reconduint totes les aigües que baixen de Serra Gelada al Barranc Barceló". En els últims dies, va apuntar el regidor, "està revisant embornals, amb un camió cisterna, perquè estos estiguen operatius i evitem contratemps".

Va concloure De Zárate assenyalant que "s'està fent una molt bona gestió hídrica i de pluvials", per la qual cosa "va agrair el treball" d'Hidraqua, Servicis Tècnics i la concessionària de neteja, Foment de Construccions i Contractes. Ací va assenyalar la diligència en actuacions dels equips municipals i de les concessionàries davant problemes, destacant "la ràpida actuació en Severo Ochoa en menys de 36 hores".

Finalment, De Zárate va assenyalar que encara que la ciutat tinga les seues infraestructures preparades per a l'eventualitat de fenòmens meteorològics i atés que entrem en una època on poden desenvolupar-se episodis de DANA-"gota freda", el regidor va demanar "prudència" i que residents i visitants "atenguen els senyals" que advertixen en via pública "evitant circular i estacionar en zones inundables, com El Murtal i carrer Toledo" i atenguen també els missatges que pogueren emetre's sobre emergències per Xarxes Socials i web de l'Ajuntament de Benidorm.

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 9 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 10 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 11 González de Zárate
Audio file