EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

00:29 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Centrat en la modalitat de marimba, ha reunit a més d'un centenar d'alumnes de sis països

El XXXIII Curs Internacional de Música s'acomiada amb el concert del seu guanyador, Pablo Mor

09 juliol 2022
“Benidorm ha vuelto a ser esta semana capital de la música”.
“Benidorm ha vuelto a ser esta semana capital de la música”.

La trenta-tresena edició del Curs Internacional de Música de Benidorm, centrat en l'especialitat de marimba, va arribar a la seua fi anit amb un concert en el qual va destacar de Pablo Mor, guanyador del Concurs Internacional.

Poc abans de les 21.00 h, la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm, s'omplia de públic amb motiu de la celebració del concert de comiat d'un curs que ha reunit a la ciutat a més d'un centenar de joves, 76 actius i 28 oïdors, promeses de la música culta provinents d'Espanya, el Regne Unit, Itàlia, el Kazakhstan, Polònia i Qatar.

Abans del recital, el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, al costat de les responsables de les àrees de Patrimoni Històric i Ocupació, Ana Pellicer i Mónica Gómez, l'edil del grup socialista, Francisca Gómez, i professorat, van entregar a Pablo Mor, primer classificat; Jesús Iberti, segon; i Kiko Asensi, tercer els seus diplomes acreditatius i premis i a continuació Jaime Jesús Pérez va prendre la paraula per a acomiadar, fins a l'any pròxim, l'esdeveniment.

"Benidorm ha tornat a ser esta setmana capital de la música", va assenyalar el regidor de cultura convertit el curs "en convocatòria imprescindible dins del circuit musical clàssic" internacional per l'"excel·lent qualitat" dels seus professors i alumnes.

"Benidorm és conegut a tot el món –va dir Pérez– com a icona turística, però posseïx també una llarga tradició musical". Compta, a més d'amb el seu conservatori José Pérez Barceló, "amb tres bandes de música, la Unió Musical, la Societat Musical la Nova i la Societat Musical l'Illa, totes elles amb més de 500 alumnes que són la pedrera dels futurs músics de Benidorm".

"És un orgull per a Benidorm –va requerir– continuar comptant amb un curs d'estes característiques i amb professors de reconegut prestigi internacional" que, cal recordar, han sigut Michal Dmochowski (violoncel), Ángel Sanzo (piano), Luis González Martí (trompeta), Simon Diricq (saxofon), Savva Fatkulin (violí) i Conrado Moya (marimba).

Després de les paraules del regidor Pablo Mor (marimba) va tocar 'Nocturne in G bemoll Major', de Pius Cheung. A continuació, Luis González (trompeta) i Pepe Gallego (piano) van executar els 'Quatre preludis de llum' de Alber Guinovart, 'Buleria del Guadalquivir' de Santiago Báez i 'Klezmeralda' de Jean-Françoise Michel. Simón Diricq (saxofon) i Laeticia Cellura (violí) van interpretar l'estrena mundial de 'L'effet Fujiwara' de Simon Diricq i 'Tanti anni prima', d'Astor Piazzola. La nit va arribar a la seua fi amb Diricq i Francisco Martí (piano), amb 'Légénde' de Florent Schmitt i 'Nuée ardente' de Vicent David.