EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

00:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

26 usuaris van ser atesos en l'espai Mediaprop, lloc en el qual es va desenvolupar la immensa majoria de les actuacions

El servici gratuït de Mediació de Benestar Social va tancar l'exercici 2023 amb 24 actuacions extrajudicials executades

24 gener 2024
El servicio gratuito de Mediación de Bienestar Social cerró el ejercicio 2023 con 24 actuaciones extrajudiciales ejecutadas

El servici gratuït de mediació de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Benidorm, Mediaprop, va realitzar un total de 24 actuacions extrajudicials l'any 2023, segons les dades facilitades per la mateixa regidoria. Este servici es va posar en marxa com a tal durant l'any passat i va rebre una subvenció de la Conselleria de Justícia i Interior de 20.000 euros.

Malgrat tractar-se encara d'un servici "poc conegut", la veritat és que el balanç és "molt satisfactori" per a este primer any, segons ha assenyalat la regidora de Benestar Social, Ángela Zaragozí, que ha mostrat la seua confiança que amb la campanya d'informació que s'està fent "en poc temps passarà a comptar amb un grau de coneixement major entre la població". En eixe sentit, s'han distribuït fullets informatius en tots els edificis i institucions públiques de la ciutat.

La mediació, recorda Zaragozí, "és una tècnica utilitzada per a la resolució de conflictes entre dos o més persones, que intentaran voluntàriament aconseguir per si mateixes un acord amb la intervenció d'un mediador". Fins ara, este servici gratuït s'està prestant en el centre social José Llorca Linares mentre finalitza l'obra del nou Centre de Mediació, inclosa en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI).

Segons les xifres que posseïx Benestar Social, en 2023 es van atendre 26 usuaris (21 dones i 5 homes). El nombre d'atencions telefòniques va ser de quinze i el d'actuacions presencials va obtenir les 22. Del total de les 24 actuacions extrajudicials executades, 18 ho van ser sobre assumptes civils, quatre sobre assumptes de família i dos sobre qüestions laborals.

la regidora ha reiterat que la mediació "agilitza la resolució de conflictes, facilita i millora la comunicació i convivència i prevé futurs conflictes".

Durant l'exercici 2023 el servici Mediaprop de Benidorm ha fet diverses activitats com la difusió del servici a través dels canals d'informació municipal i xarxes socials, també s'han fet xarrades informatives tant a la ciutadania com al personal de l'Ajuntament i, enguany, com s'ha dit, s'han distribuït díptics informatius i cartells publicitaris sobre el servici en tots els edificis públics de Benidorm.