EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

02:41 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La mostra pot vore's de 18.00 a 23.00 hores amb visites guiades en grups reduïts

El museu Boca del Calvari reobri hui les seues portes amb la retrospectiva 'Hotels del Paradís'

10 juliol 2020
El museo Boca del Calvari reabre hoy sus puertas con la retrospectiva ‘Hoteles del Paraíso’

L'Hort de Colón reprén l'activitat amb un cicle de concerts de les tres entitats musicals de Benidorm

Els espais museístics de Benidorm recuperen la seua activitat després de la crisi sanitària de la Covid-19. El museu Boca del Calvari reobri hui les seues portes amb la mostra retrospectiva 'Benidorm, Hotels del paradís', que repassa com eren aquells primers establiments de la ciutat entre els anys 1954 i 1964. La regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha assenyalat que "creiem que no hi ha millor manera de reprendre l'activitat en Boca del Calvari que revisitant la història d'un pilar fonamental de la nostra indústria turística, que ha sigut la més colpejada per la crisi econòmica que ha derivat de la sanitària".

Pellicer ha explicat que "esta exposició, que partix de la que va comissariar l'arquitecte Juanjo Chiner en 2005, és per tant una 'picada d'ullet' i una mostra de suport als nostres hotels en un moment complicat que se superarà". L'exposició ocupa el soterrani i les plantes baixa i primera del museu, i s'ha confeccionat a partir dels materials de l'Arxiu municipal fins a completar més de 30 panells.

La responsable de Patrimoni Històric ha apuntat que "igual que ha ocorregut en molts altres àmbits, hem hagut d'adequar l'operativa del museu a la nova situació i a la normativa sanitària quant a aforaments i espais".

Així, el museu estarà obert cada dia en horari de 18.00 a 23.00 hores i hi haurà visites guiades cada 30 minuts per a descobrir o redescobrir els 'Hotels del Paradís'. Per qüestions de seguretat sanitària, les visites guiades gratuïtes es realitzaran en grups d'un màxim de 10 persones. Els condicionants sanitaris, a més, "ens han obligat a minimitzar els objectes expositius, però volem que els visitants visquen una experiència plena, i per això els facilitarem que complementen el seu recorregut amb el catàleg en línia de l'exposició que podran descarregar-se a través d'un codi QR".

Els visitants tindran a la seua disposició gel hidroalcohòlic i hauran d'utilitzar obligatòriament màscara.

A més del museu Boca del Calvari, també l'Hort de Colón reprén la seua activitat, en este cas amb un cicle de concerts organitzats per la Regidoria de Cultura i que protagonitzaran músics de les tres bandes de la ciutat: la Unió Musical, la Societat Musical l'Illa i la Societat Musical La Nova. 'Concerts a l'Hort de Colón' tindrà un total de sis cites entre juliol i agost, dos per a cada banda i sempre en dijous. L'SM La Nova serà l'encarregada d'obrir el cicle el 16 de juliol a les 20.00 hores, i tornarà a actuar el 13 d'agost. L'SM L'Illa, per part seua, centrarà les jornades del 23 de juliol i el 6 d'agost; mentre que la UM Benidorm tocarà el 30 de juliol i el 20 agost, tancant així el cicle. L'entrada és gratuïta i limitada a l'aforament de la zona de jardí.