EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

06:35 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La programació compta amb set cites des de la setmana vinent fins a mitjan desembre

El Festival Internacional d'Orgue complix 10 anys amb grans novetats

17 febrer 2022
Festival Internacional de órgano

Per primera vegada, part de les actuacions es combinen amb altres instruments, performances o propostes audiovisuals.

El Festival Internacional d'Orgue de Benidorm complix deu anys i el fa amb una edició "carregada de novetats importants i interessants", segons ha avançat hui el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, que ha informat que "d'entrada el festival quasi duplica les cites que va tindre l'any passat, amb set actuacions des d'este mes de febrer fins a mitjan desembre". Unes actuacions que "com és habitual tindran lloc a l'Església de Sant Jaume i Santa Anna, que col·labora en l'organització d'este festival i que disposa d'un magnífic orgue litúrgic, un dels millors de la Comunitat Valenciana".

Pérez ha assenyalat que "en estos deu anys de marxa, el festival s'ha convertit en un dels més rellevants del panorama nacional en el seu gènere" i "coincidint amb este desé aniversari hem volgut posicionar encara més el certamen introduint una sèrie de novetats que enriquixen esta proposta i que li donen a més un caràcter diferenciador respecte a altres cites que s'organitzen al país".

Així, en cinc de les actuacions "el so de l'orgue es complementarà amb el d'altres instruments o es presentarà davant el públic com una performance en la qual es combinaran la música amb altres arts com el cinema o la literatura".

La desena edició del Festival Internacional d'Orgue arranca divendres que ve, 25 de febrer, a les 20.00 hores amb un concert a càrrec de Jordi Vergés i Riart, organista titular de la Catedral de Tarragona i "un dels intèrprets més destacats en l'àmbit nacional". Just un mes després, el 25 de març, serà el torn de Yuzuru Hiranaka, guanyador de diversos premis internacionals i professor en la Reial Acadèmia Danesa de Música.

El 29 d'abril, tindrà lloc la primera de les propostes noves amb l'organista Mónica Melcova, que improvisarà melodies a l'orgue mentre es projecta la pel·lícula de cinema mut 'The Kid' de Charles Chaplin. La segona innovació arribarà el 27 de maig, amb Teleman Trio que oferirà un concert d'orgue, trompeta i soprano.

Després de l'aturada estiuenca, el Festival Internacional d'Orgue de Benidorm tornarà el 28 d'octubre, en el qual s'escoltarà per primera vegada en el certamen la combinació instrumental del clarinet a càrrec de Miriam Cepeda i Luis Alberto Requejo.

El 25 de novembre, el públic gaudirà d'un concert d'orgue i quatre saxofons, el que compartirà Enrico Tricario amb Lumina Ensemble. Tancarà el cicle el 17 de desembre una altra proposta innovadora: la narració de la composició simfònica 'Pedro i el Llop' de Prokoieff en la veu de l'actriu Gurutze Beitia al costat d'una interpretació d'orgue a quatre mans, tot això amanit amb un teatre d'ombres xineses.

El regidor de Cultura ha convidat "els amants de la música a fruir d'una nova edició d'este Festival, que arriba amb propostes renovades, però mantenint l'altíssima qualitat que li ha caracteritzat des de la seua creació", al mateix temps que ha animat "a la ciutadania en general a descobrir un certamen únic".

Audios relacionados
Corte voz 1 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Jaime Jesús Pérez
Audio file