EL TEMPS A BENIDORM ARA

08

20:16 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Molt núvol

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En una setmana la Policia Local ja ha imposat nou sancions amb multes que oscil·len entre els 100 i 120 euros

Benidorm intensifica el control per a evitar els excrements de mascotes en la via pública

17 febrer 2022
Limpieza Viaria

Les Regidories de Neteja Viària i Seguretat Ciutadana han intensificat la vigilància i control per al compliment de l'Ordenança Municipal de Medi ambient, especialment sobre el compliment dels articles 153.2 i 177.1, relatius a la recollida d'excrements de gossos i altres animals en la via pública i al trànsit d'animals sense els seus corresponents xips identificatius o sense corretja.

En eixe sentit, la Regidoria de Neteja Viària ha detectat que en molts carrers i voreres de la ciutat hi ha excrements canins sense recollir "pel que hem demanat la col·laboració de la Policia Local per a poder atallar este problema que generen algunes persones incíviques que no complixen amb l'ordenança municipal" ha assenyalat el regidor José Ramón González de Zárate.

La mateixa concessionària de Parcs i Jardins, ha dit l'edil, "ens ha comunicat que està havent-hi molt descuit per part dels particulars i que estaven apareixent molts excrements en barris en els quals hi havia molta cura. Ara que no hi ha molt de turisme aprofitem perquè hi haja presència policial en tots els barris i agafar als infractors".

En concret, les zones més afectades per esta situació són el barri dels Tolls, la colònia Madrid, la Cala en especial l'avinguda de Calp i la urbanització Entre Tarongers– i els carrers Estocolm, Montecarlo, Viena i Oslo en el Racó de l'Oix.

En eixe sentit, en la setmana compresa entre el 10 i el 16 de febrer la Policia Local ha interposat fins a nou sancions per estos motius, multes que oscil·len entre els 100 i 120 euros.

González de Zárate ha fet una crida als amos de mascotes perquè "cuiden la via pública" i ha emfatitzat que l'Ajuntament "està fent un esforç per millorar l'escena urbana i fer una ciutat més amable per als turistes i veïns". Per això, ha indicat que "acudir als parcs o a exercitar-se en els elements bio saludables i trobar-se allí excrements canins no és una cosa digna de destacar".

"Serem molt escrupolosos amb el compliment de l'Ordenança" ha indicat González de Zárate "perquè no podem consentir que pel comportament d'uns quants la imatge de la ciutat isca perjudicada". L'edil ha precisat que la Policia Local té instruccions "molt concretes" per a tractar d'evitar estes situacions.

A més, ha agregat, que "serem inflexibles amb aquelles persones reincidents en esta mena de comportaments incívics" i ha recordat que la normativa obliga els amos de mascotes a anar "proveïts del material necessari per a la recollida d'excrements (bossa, caixa, botella d'aigua...) en la via pública". L'edil ha tornat a insistir que "serem contundents per a fer complir l'ordenança i sancionar perquè ja no estem en fase d'avisos. La ciutadania coneix de sobres l'ordenança perquè fa anys que és en vigor i són moltes les queixes que estem rebent".

Finalment, ha insistit que "el personal de neteja no està per a recollir els excrements de les mascotes; això l'han de fer els amos. El que farem és sancionar als qui se'ls enxampe. Per això demane cura i que pensen en la ciutat".

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file