EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

10:45 AM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'arribada d'estes aportacions es produiria a mitjan juny

El Consorci d'Aigües de la Marina Baixa acorda sol·licitar el transvasament de 5 hectòmetres cúbics a la CHJ per a enguany

10 maig 2024
El Consorcio de Aguas de la Marina Baixa acuerda solicitar el trasvase de 5 hectómetros cúbicos a la CHJ para este año

La Junta General del Consorci d'Aigües de la Marina Baixa ha aprovat en la seua reunió de hui la sol·licitud a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) d'un transvasament de cinc hectòmetres cúbics perquè el seu subministrament puga efectuar-se durant este any 2024. Estes aportacions arribaran a través de la planta dessaladora de la Marina Baixa a Mutxamel.

La reunió d'este òrgan ha tingut lloc este matí en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm amb la presidència de Toni Pérez, president de la Diputació i alcalde de Benidorm, alcaldes i regidors de la comarca, i representants de la Confederació.

Jaime Berenguer, director tècnic del Consorci, ha precisat que una vegada formulada la petició a la CHJ, l'arribada de l'aigua es produiria "a mitjan mes de juny".

Igualment, s'ha aprovat una modificació del pressupost del present exercici amb la finalitat d'assignar recursos per a la compra de cabals externs i per a donar cobertura a actuacions no previstes en el pressupost. Esta modificació pressupostària ascendix a 4.794.091.25 euros.

La Junta General també ha aprovat l'informe de proveïment en el qual s'indica que el total de pluges a la comarca durant 2023 i el que portem de 2024 és de 439,2 litres per metre quadrat, la qual cosa suposa un dèficit de pluja de 380 l/m². També s'ha posat de manifest que els embassaments de la Marina Baixa es troben al 36,15% (Guadalest) i 17,22% (Amadorio) per a un volum total d'aigua embassada de 6,6 hectòmetres cúbics entre tots dos pantans.

En este punt s'ha informat de l'avançament a este mes de maig d'un hectòmetre cúbic que estava previst per a l'estiu a conseqüència de l'augment de la demanda agrícola per raons climàtiques.

De la mateixa manera s'han especificat les obres ja tramitades que s'executaran per part de la CHx i el Consorci com són la renovació d'un pou a Beniardà per a generar recursos i la substitució de trams de conducció de reutilització per import d'uns 500.000 euros, així com les millores en el pou de Polop 1 i el bombament inferior de l'Amadorio.

Després de l'exposició de la situació de proveïment s'ha conclòs que les noves demandes hauran de garantir-se mitjançant recursos d'aigua dessalada procedents de la futura planta de Benidorm i la dessaladora de la Marina de Mutxamel. I s'ha proposat per part del president del Consorci iniciar el tràmit de sol·licitud d'una nova concessió de 5 Hm³ des de lA IDAM de la Marina Baixa a Mutxamel, de manera que l'aportació siga permanent.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file