EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

07:44 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Ajuntament, Generalitat i Radiotelevisió Espanyola signen el conveni per a la celebració del certamen, del qual eixirà el representant espanyol en Eurovisió

El Benidorm Fest inicia la seua marxa des del Castell

24 gener 2022
Benidorm Fest

L'alcalde Toni Pérez ha destacat que el certamen serà "una injecció d'alegria, il·lusió i esperança" per a una ciutat "a la qual li agrada cuidar de la gent".

La plaça del Castell de Benidorm ha sigut l'escenari triat per a donar el tret d'eixida oficial al Benidorm Fest amb la protocol·lària signatura del conveni entre l'Ajuntament, la Generalitat Valenciana i Radiotelevisió Espanyola. Un acte que ha comptat amb la presència del president d'RTVE, José Manuel Pérez Tornero, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez.

Davant una gran multitud de mitjans de comunicació desplaçats des de tota la geografia espanyola, l'alcalde ha assegurat que els pròxims seran "dies intensos d'il·lusió i esperança perquè Benidorm és el lloc de la felicitat". Pérez ha destacat el caràcter d'una ciutat "a la qual li agrada cuidar de la gent i, especialment, de la gent que cuida de la gent".

El primer edil també ha opinat que el Benidorm Fest serà "una injecció d'alegria, il·lusió i esperança per a una ciutat, una terra, un país que necessita moltes dosis". A més ha remarcat la "gran vocació per la música en majúscules" que sempre ha tingut Benidorm.

Igualment, s'ha mostrat convençut que el Benidorm Fest "ens posicionarà a escala mundial gràcies també a Eurovisió, que tindrà com a referència a Benidorm, una ciutat que viu per i per a les persones". Pérez ha acabat la seua intervenció agraint l'"esforç i compromís" de la Generalitat i el "treball colossal" d'RTVE i donant "la benvinguda a la música i al Benidorm Fest".

Per la seua banda, el president d'RTVE, José Manuel Pérez Tornero, ha expressat el desig de l'ens públic de "recuperar el sentit de proximitat i la música" i ha destacat "tres claus" fonamentals a l'hora de reivindicar els valors del Festival d'Eurovisió.

La primera clau, ha dit, és "l'aposta per la joventut perquè set milions de persones a Espanya viuen una situació difícil i necessiten estímuls, objectius i ser solidaris". Joves, ha continuat, que "aposten per mirar al lluny i guanyar-se el futur".

La segona clau és "la creativitat de la música", que a la Comunitat Valenciana "té la seua major expressió amb 200.000 músics i que és el motor musical d'Espanya. I necessita suport i reforç".
Finalment, ha citat la "creativitat europea" a causa dels "delicats moments geoestratègics a les fronteres europees amb situacions que canviaran les relacions socials i culturals".

"Això és el que significa Eurovisió per a nosaltres" ha afirmat Pérez Tornero, que ha subratllat també el fet que és el Festival "més important del món, el que més milions de persones seguixen i que és un símbol que les emocions poden superar a les guerres".

Finalment, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat "la mostra d'intel·ligència col·lectiva" que ha suposat el Benidorm *Fest "per a intentar posar cadascun el millor de si mateixos en una causa comuna".

Puig ha al·ludit als anys d'una "pandèmia horrible que ha deixat tant de sofriment" i ha apostat per començar "un moment de recuperació". Per a això, "que millor que un festival com el Benidorm Fest, que forma part del sentiment col·lectiu que és Eurovisió". Puig ha considerat, per tant, que estem "davant un gran moment per a llançar aqueixa unitat europea sobre la base d'un festival amb una gran tradició i que parla del llenguatge comú i universal que és la música".
El president, igualment, ha recalcat l'"oportunitat" que suposarà per a "traslladar al món una capital del turisme mediterrani com és Benidorm".

Per a concloure ha remarcat "dos elements fonamentals" com són "la música i la joventut" que se citen, ha continuat "en un festival que il·lusiona als joves". Per a Puig, seran dies d'"entusiasme col·lectiu" i ha confiat que "el que ens ve ara siga una recuperació col·lectiva i una nova primavera per a Europa".

Assenyalar finalment que demà des de les 11 hores estarà a Benidorm, en la confluència entre l'avinguda Europa i el Passeig de Llevant, el 'Busset' d'RTVE que realitzarà un programa especial sobre 'La televisió que vols'.

Assajos al Palau i últims detalls del muntatge

Les semifinals del Benidorm Fest se celebren este dimecres i dijous des del Palau d'Esports l'Illa de la ciutat, on ja han començat els assajos dels participants i on s'ultimen els detalls d'un muntatge espectacular, tal com han pogut comprovar l'alcalde, el president d'RTVE i el president de la Generalitat.

En la primera de les semifinals passaran per l'escenari del Benidorm Fest Varry Brava, Azúcar Moreno, Blanca Paloma, Unique, Tanxungueiras; mentre que el dijous serà el torn de Xeinn, Marta Sango, Javiera Mena, Gonzalo Hermida, Rigoberta Bandini, Rayden y Sara Deop. Els 13 grups i artistes buscaran una de les 8 places que donen accés a la final, que se celebrarà el dissabte i de la qual eixirà el representant d'Espanya en Eurovisió.

Tant les semifinals com la final es retransmetran en directe des del Palau d'Esports l'Illa a través d'RTVE.

Audios relacionados
Benidorm Fest José Manuel Pérez Tornero 01
Audio file
Audios relacionados
Benidorm Fest José Manuel Pérez Tornero 02
Audio file
Audios relacionados
Benidorm Fest José Manuel Pérez Tornero 03
Audio file
Audios relacionados
Benidorm Fest Toni Pérez 04
Audio file
Audios relacionados
Benidorm Fest Toni Pérez 05
Audio file
Audios relacionados
Benidorm Fest Ximo Puig 06
Audio file
Audios relacionados
Benidorm Fest Ximo Puig 07
Audio file