EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

15:11 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació, que estarà finalitzada en dos setmanes, s'emmarca en la primera fase del projecte d'eficiència energètica, cofinançat amb fons europeus

Benidorm inicia hui la instal·lació de 250 lluminàries 'led' amb telegestió en el barri antic per a optimitzar l'estalvi energètic

24 gener 2022
Espacio Público

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat hui la instal·lació d'unes 250 noves lluminàries en la zona del barri antic de la ciutat, una actuació que suposarà la renovació de tots els fanals i la implantació d'un sistema de telegestió.

Esta intervenció s'emmarca dins de la primera fase del projecte d'eficiència energètica que està cofinançat amb fons europeus i que preveu la renovació de més del 50% de l'enllumenat públic de Benidorm i aconseguir més d'un 70% d'estalvi energètic.

Esta primera fase se circumscriu a la zona centre. Així, segons ha explicat el regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, l'actuació es va iniciar en El Calvari "i ara comencem amb el barri antic en l'espai que va des del Passeig de la Carretera fins a la platja, carrer Albereda, Conestable Zaragoza, plaça de la Senyoría, carrer Santa Faç, Alacant, Major, etc.".

Les lluminàries que s'instal·laran són d'estil ferrandí amb tecnologia led, molt més eficients que les actuals i comptaran amb un sistema de telegestió que permetrà encendre, apagar o regular el flux lluminós de manera individual o conjunta en funció dels diferents horaris nocturns i tipus de vies, ajustant-se a les necessitats ciutadanes.

L'edil ha precisat que es canviarà la lluminària i els braços d'uns 250 fanals amb una potència lumínica d'entre 30 i 50 watts. "En dos setmanes estarà finalitzada l'actuació, amb la qual guanyem en estalvi energètic i econòmic, a més de millorar la imatge del barri antic, que és una zona emblemàtica de Benidorm".

El projecte, elaborat pels tècnics municipals, està en sintonia amb el que s'establix en el Pla d'Actuació d'Energia Sostenible (PAES) de l'Ajuntament, que ha permés renovar en els últims anys una part de l'enllumenat públic. Es dividix en tres fases, la primera de les quals correspon a la zona Centre, en la qual s'inclou el centre històric, el seu eixample i els barris de Foietes-Colònia Madrid i Imalsa-Els Tolls.

La inversió global del projecte, que es desenvolupa entre 2021 i 2023, ascendix a 6.014.578,57 euros i compta amb una subvenció de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, de 3.007.289,28 euros de fons europeus.

El projecte de Benidorm va ser seleccionat per l'IDAE dins d'una convocatòria per a projectes d'entitats locals que afavoriren el passe a una economia baixa en carboni, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020.

"Continuem apostant per la implantació de tots els avanços tecnològics que ens permeten ser cada dia més eficients i respectuosos amb l'entorn, reduint les emissions de CO₂ i millorant així la qualitat de vida dels nostres ciutadans" ha dit González de Zárate.

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file